370 000 MED HUSLY: Mange av de jordskjelvrammede i Haiti bor i provisoriske telt og leire etter å ha mistet alt de eier. Foto: REUTERS / Shannon Stapleton / SCANPIX
370 000 MED HUSLY: Mange av de jordskjelvrammede i Haiti bor i provisoriske telt og leire etter å ha mistet alt de eier. Foto: REUTERS / Shannon Stapleton / SCANPIXVis mer

370.000 med provisorisk husly i Port-au-Prince

- De fattigste av de fattige er blitt igjen i byen, ifølge en FN-organisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Om lag 370.000 av jordskjelvofrene i Haiti har måttet søke ly i enkle telt i hovedstaden Port-au-Prince, ifølge en FN-organisasjon.

- Det er over 300 av disse leirene rundt om i byen med anslagsvis 370.000 personer som bor i provisoriske telt og uten vannforsyninger, heter det i en uttalelse fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

- Før det kan skaffes telt, er prioriterte behov for dem i leirene presenninger, vannbeholdere og vannrensende tabletter.

De med familie eller kontakter utenfor byen har flyktet fra hovedstaden for å søke hjelp, ifølge IOM. Resultatet er at hele nabolag i Port-au-Prince ligger øde.

- De fattigste av de fattige er blitt igjen i byen, men mange har dratt fra Port-au-Prince, hovedsakelig til andre byer der de har slektninger eller venner, sier Vincent Houver i IOM.

(NTB)