Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 373 mill. til gratis skolebøker neste år

Andreklassingene på videregående først ut. Budsjettlekkasje fra Djupedal i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av tre år skal alle elever i videregående skole få gratis skolebøker og et ikke-behovsprøvd stipend, lover kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV).

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet som legges fram 6. oktober å bevilge 373 millioner kroner i 2007 til gratis læremidler, skriver Aftenposten.no. Under et besøk på Foss videregående skole i Oslo lekket kunnskapsminister Djupedal fra statsbudsjettet for neste år, ifølge avisen.

Andreklassingene neste høst er de første som slipper å betale bøkene selv. Ordningen skal lovfestes og innføres gradvist over tre år. Elevene vil i tillegg få et stipend til andre utgifter. Størrelsen på stipendet avhenger av hvilket studieprogram man har, og kan brukes på alt fra kalkulator til ski.

Ifølge Djupedal er det praktiske og økonomiske årsaker til at gratis læremidler innføres gradvis.

– Det er mye mer praktisk for skoleeierne å fase inn. Det vil også gi bedre anvendelse av bøkene som er i bruk, sier Djupedal til Aftenposten.no.

Pengene vil bli delt ut til fylkeskommunene, som selv bestemmer på hvilken måte gratisordningen skal organiseres, gjennom utlån eller stipend.

(NTB)