38 år gammel drapsgåte kan være løst

Ny teknologi har ført til en pågripelse etter drapet på Carla Lowe i 1983.

DREPT: Carla Lowe ble drept 13. november 1983. Nå har politiet gjort et gjennombrudd etter at en cold case-gruppe så på saken på nytt. Foto: Privat/politiet i Delray Beach
DREPT: Carla Lowe ble drept 13. november 1983. Nå har politiet gjort et gjennombrudd etter at en cold case-gruppe så på saken på nytt. Foto: Privat/politiet i Delray Beach Vis mer
Publisert

En 59 år gammel mann i Florida er varetektsfengslet etter at Carla Lowe (21) ble funnet drept 13. november 1983. Ny teknologi fra et selskap i Storbritannia har klart å identifisere et fingeravtrykk fra åstedet, og dermed knyttet mannen til drapet, melder NBC News.

Lowe sto og ventet på toget da hun ble brutalt mishandlet og overkjørt ved Dalray Beach i Florida for 38 år siden.

Flere av gjenstandene hennes var fjernet fra åstedet, men ifølge NBC er motivet for ugjerningen fortsatt ikke kjent.

Tatt over 20 ganger

Samme dag som drapet skjedde, ble 59-åringen arrestert for biltyveri og innbrudd, skriver nyhetsbyrået AP.

Han har blitt arrestert over 20 ganger i Florida, både for vold mot offentlig tjenestemann, væpnet ran og distribusjon av heroin.

- Politiet fattet tidlig interesse for 59-åringen, sa Todd Clancy fra Delray Beach-politiets cold case-gruppe på en pressekonferanse tirsdag denne uka.

Men de klarte aldri å knytte ham til drapet.

- Det var den teknologiske utviklingen som førte til pågripelsen. Vi klarte ikke å framskaffe fingeravtrykket på tradisjonelt vis.

Ifølge NBC vil ikke politiet si hva slags gjenstand de har funnet fingeravtrykket på.

Evig takknemlig

Lowes søster sier til avisa South Florida SunSentinel at de er evig takknemlige overfor politietterforskerne som nå kan ha avslørt drapsmannen.

FILMET PÅ GATA: 4. desember 2020 ble 29 år gamle Sohail Ali drept i sitt eget hjem i Birmingham. Denne videoen viser drapsmennene på gata rett etter drapet. Video: West Midlands Police. Vis mer

- Jeg har gått gjennom dette mange tusen ganger i hodet mitt. Jeg trodde aldri denne dagen ville komme. Nå har jeg et navn på personen som gjorde dette mot søsteren min, sier Jackie Lowe-Repass til avisa.

Den pågrepne er nå varetektsfengslet, og politiet sier han er siktet for overlagt drap. Mannens forsvarer har så langt ikke sagt hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer