38-åring døde av hodeskader

Ble slått ned i Porsgrunn natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 38 år gamle mannen som natt til søndag døde etter å ha blitt slått ned i Porsgrunn, døde trolig av hodeskader, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Mannen ble funnet bevisstløs utenfor restauranten Park i Jernbanegata i Porsgrunn. En 24 år gammel mann ble kort tid senere pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Obduksjonsrapporten beskriver skader både fra slag mot hodet og skader fra fall bakover etter slaget. Så langt virker det som om de alvorligste skadene kommer fra fallet, sier politiadvokat Håvard Kalvåg ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Skadene stemmer overens med det hendelsesforløpet politiet foreløpig har skissert opp.

Ønsker kontakt med vitner

38-åringen ble slått ned på åpen gate natt til søndag. Det skal ha vært flere tilløp til uro og bråk utenfor restauranten. 38-åringen ble kjørt til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Siktede erkjenner å ha slått mannen, men erkjenner fremdeles ikke straffskyld etter siktelsen.

Politiet har avhørt en del vitner fra stedet, men ønsker kontakt med flere.

Foto: ARILD ENGER
Foto: ARILD ENGER Vis mer

- Vi kunne ønske at det hadde meldt seg flere vitner. Vi vet det har blitt tatt et MMS-bilde på stedet, og hvis noen finner ut at de har bilder eller video fra stedet i det aktuelle tidsrommet, oppfordrer vi dem til å ta kontakt med Telemark politidistrikt, sier Kalvåg.

Har overvåkningsvideo

I dag ble 24-åringen begjært varetektsfengslet i fire uker, ifølge NTB.

Mannen samtykket til varetektsfengslingen, og samtykket samtidig til at Nedre Telemark tingrett vurderer begjæringen uten at partene møter i rettslokalene.

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling med besøks- og medieforbud på grunn av fare for bevisforspillelse. 24-åringens forsvarer har besøkt ham i dag, og sier at han er preget av den alvorlige hendelsen.

- Slik min klient ser det, understøtter skadebildet som kommer fram i obduksjonsrapporten det han har forklart, nemlig at det er snakk om ett slag, sier 24-åringens advokat Heidi Ysen til Dagbladet.no.

Det er ikke planlagt noen flere avhør av siktede foreløpig, men Ysen sier at 24-åringen er villig til å forklare seg videre til politiet.

Politiet forsøker nå å få kontakt med flere navngitte vitner til hendelsen

38-åring døde av hodeskader

- Vi har også fått i hende en overvåkningsvideo fra stedet som stammer fra en bank i nærheten, og skal gjennomgå det, sier Kalvåg.