Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

38-åring drepte minst tre personer

Fire personer er døde og to alvorlig skadd på totalt tre steder i Vestfold i dag. Politiet skjøt gjerningsmannen to ganger, før han tok sitt eget liv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De første meldingene som kom inn til politiet i dag gikk ut på at både en mann og en kvinne var knivstukket i hodet i en bolig på Nøtterøy. I tillegg ble en person angivelig funnet livløs på samme eiendom.

De tre knivstukkede skal være i alderen 14 til 39 år. En av dem ble funnet livløs utenfor huset, mens en annen fikk varslet en nabo. De tre fikk kutt i hals, nakke og bryst.

Dagbladet.no får opplyst fra Sykehuset Vestfold at én person døde, mens tilstanden er kritisk for nummer to og ustabil for den tredje personen som ble knivstukket på Nøtterøy.

Samtidig som politiet rykket ut til Nøtterøy kom det melding om at to personer var funnet skutt og drept i Sandefjord. Når dette skjedde er ikke klarlagt.

Det er nå på det rene at samme gjerningsmann, en 38-åring fra Sandefjord, sto bak alle de tre drapene. Alle de tre skal være i familie med gjerningsmannen, opplyste politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Skjøt vilt rundt seg

Gjerningsmannen rømte til Gravdal i Andebu i bil, trolig etter å ha vært på Nøtterøy og unnsluppet politisperringene. Der gikk han inn på en bensinstasjon bevæpnet med hagle og løsnet minst to skudd, i vinduet innenfra og i et tobakksskap, uten at noen der skal ha blitt alvorlig skadet.

- De to som var inne i bensinstasjonen har fortalt at det første han gjorde da han kom inn var å avfyre et skudd i veggen med hagle mens han sto rett ved siden av en kunde. Han ga uttruykk for at det var et ran. Kunden og en ung kvinnelig ekspeditør kom seg ut og i sikkerhet, men han avfyrte minst ett skudd til der inne, forteller Svein Askjem til Dagbladet.no

TOK INGEN SJANSER: Politiet var svært forsiktige da de nærmet seg gjerningsmannen. Han ble først skutt av politiet, før han valgte å skyte og drepe seg selv. Foto: Stener Kalberg
TOK INGEN SJANSER: Politiet var svært forsiktige da de nærmet seg gjerningsmannen. Han ble først skutt av politiet, før han valgte å skyte og drepe seg selv. Foto: Stener Kalberg Vis mer

Han er en slektning og nabo av innehaveren, og kom styrtende til for å hjelpe den ansatte på bensinstasjonen.

- De to fikk sitt livs sjokk, han skjøt jo vilt rundt seg, sier Askjem.

Skjøt seg selv

Etter å ha forskanset seg på bensinstasjonen så politiet at den bevæpnede mannen etter hvert dro fra stedet i bil og kjørte til en gård i nærheten, der han gikk ut på et jorde med hagla i hendene.

- Politiet prøvde å forhandle med ham, uten at dette lyktes. Politiet løsnet skudd og traff gjerningsmannen, uten at skuddene var dødelige. Gjerningsmannen tok så livet av seg selv på stedet, opplyser Vestfold politidistrikt i ettermiddag.

Dagbladets leser Stener Kalberg kom kjørende på riksvei 306 i retning Andebu da han havnet midt i dramaet.

- Da jeg kom opp der, lå han allerede nede på bakken og politiet kom gående mot ham. Det var ingen sperringer i området, sier Kalberg.

Da var 38-åringen da trolig allerede død.

image: 38-åring drepte minst tre personer

En rekke ambulanser ble satt inn på åstedet for drapene og i beredskap ved den mulige gjerningsmannen mens dramaet pågikk.

Det er ikke klart hva som er bakgrunnen for de blodige dramaene i Vestfold. Bevæpnet politi fra hele politidistriktet deltok i utrykningene.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>KNIVSTUKKET OG DREPT:</B> På en eiendom på Nøtterøy ble minst én person drept og to alvorlig skadd. Tilstanden er kritisk for den ene skadde.
<B>SKJØT FLERE SKUDD:</B> Her på denne bensinstasjonen i Andebu gikk trippeldrapsmannen inn og skjøt minst to hagleskudd i veggene, før han dro fra stedet. Så ble han skutt i beinet av politiet, og skjøt senere seg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!