38-åring siktet for Kristin-drapet varetektsfengsles i fire uker

I Tønsberg tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG / OSLO (Dagbladet): 38-åringen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999 varetektsfengsles i fire uker.

Mannen får to uker i full isolasjon og brev- og besøksforbud for den siktede. Det opplyste konstituert visepolitimester i Vestfold politidistrikt, Kjell Johan Abrahamsen, orienterte om saken på en pressekonferanse i ettermiddag.

Det besluttet Vestfold tingrett i dag. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører på bakgrunn av en begjæring fra politiet som mente det var fare for bevisforspillelse.

BEGJÆRTE SEG LØSLATT: Siktet 38-åring. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
BEGJÆRTE SEG LØSLATT: Siktet 38-åring. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Den siktede mannen begjærte seg løslatt.

Støttet av familien Begjæringen ble støttet av Kristins familie. Den siktedes forsvarer Søren O. Hellenes opplyste før fengslingsmøtet at de ikke ville motsette seg politiets begjæring.

Etter fengslingsmøtet hadde Hellenes følgende å si.

- Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld. Han forklarte seg for politiet og svarte på alle spøsmål, sier Hellenes til Dagbladet.

FORSVARER: Søren Hellenes. Foto: Christian Roth Christensen   /  Dagbladet
FORSVARER: Søren Hellenes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ifølge Abrahamsen forklarte siktede seg greit, men nekter å ha noe med drapet å gjøre. Han sier etterforskningen av drapet fortsetter med full styrke.

- Vi håper at vi går mot en oppklaring. Vi sitter på sterke tekniske bevis, men det gjenstår etterforskning for å se    - Den siktede har gitt en forklaring, men han benekter fortsatt å ha noe med forklaringen å gjøre.   Etter vår oppfattnig må de tekniske funnene ses sammen med de taktiske.

- Familen håper at politiet får det som de vil, og at den siktede blir varetektsfengslet i fire uker. Det vil gi gi politiet muligheten til å jobbe målrettet med etterforskningen, sa familen Johannessens bistandsadvokat Astri Aas-Hansen til Dagbladet før retten ble satt.

Mannen har hele tiden bedyret sin uskyld, og det gjør han fortsatt, ifølge hans advokat Søren Hellenes.

- Han stiller seg uforstående til pågripelsen, sier Hellenes til Dagbladet.

Siktet, dømt, frikjent Onsdag kveld rundt klokka 18.30 ble 38-åringen som i 2002 ble dømt og så frikjent for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999, igjen pågrepet og siktet for drapet på den 12 år gamle jenta.

Politiet tror nå, nesten 16 år etter drapet på Kristin, at de har klart å løse det som er en av Norges største drapsgåter. Politiet understreket i går at de hadde en fullstendig DNA-profil, og at nye analysemetoder var avgjørende for siktelsen og pågripelsen.

NYE BEVIS: Konstituert visepolitimester i Vestfold politidistrikt Kjell Johan Abrahamsen sa på en pressekonferanse at siktedes DNA ble funnet på drepte Kristins fingernegler.
Foto: Christian Roth Christensen   /  Dagbladet
NYE BEVIS: Konstituert visepolitimester i Vestfold politidistrikt Kjell Johan Abrahamsen sa på en pressekonferanse at siktedes DNA ble funnet på drepte Kristins fingernegler. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer