Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

38-åring tilkjent erstatning i Tina-saken

Tilsto det uoppklarte drapet.

SØKTE UNDER BYBRUA: Politiet mener Tina Jørgensen ble drept under bybrua i Stavanger 24. september 2000, for så å bli fraktet til Klepp på Jæren, hvor hun ble funnet i en kum etter en måned. Her fra etterforskningen den gang. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
SØKTE UNDER BYBRUA: Politiet mener Tina Jørgensen ble drept under bybrua i Stavanger 24. september 2000, for så å bli fraktet til Klepp på Jæren, hvor hun ble funnet i en kum etter en måned. Her fra etterforskningen den gang. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle mannen som høsten 2015 tilsto å ha drept Tina Jørgensen i 2000, er tilkjent erstatning på 7000 kroner for straffeforfølging.

DREPT: Tina Jørgensen (20). Foto: Politiet / NTB Scanpix
DREPT: Tina Jørgensen (20). Foto: Politiet / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er glad min klient ble tilkjent et beløp selv om det er lite. Jeg anser saken, foreløpig, som avsluttet, sier 38-åringens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, til Stavanger Aftenblad.

I november i fjor varslet 38-åringen at han, i likhet med de tre andre som uriktig ble siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000, ville søke om erstatning etter rettsforfølgelsen som ble henlagt. Forrige uke ble det kjent at to av de tre andre mennene er tilkjent 63 500 kroner i erstatning.

I september 2015 tok den uoppklarte drapssaken en ny vending da et lydopptak ble sendt inn til politiet av en tipser. På lydopptaket forteller en 38 år gammel mann at han og tre andre sto bak drapet på Jørgensen. Mannen tilsto da han ble pågrepet, mens alle de tre andre nektet for at de hadde noe med drapet å gjøre.

NÆRE: I hele oppveksten var de nære. Så kom sjokkopplysningen om at familievennen var siktet for drapet på Tina Jørgensen for 15 år siden. Video: Ådne Husby Sandnes og Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer Vis mer

Riksadvokaten henla 12. september 2016 saken mot de fire og begrunnet henleggelsen med «intet straffbart forhold».

«Statens sivilrettsforvaltning finner at kravstiller, ved å fortelle at han var innblandet i drapet, ved egen atferd har gitt foranledning til etterforskningstiltak med seg», heter det i erstatningsvedtaket.

(NTB)

Hele Norges coronakart