NEKTER STRAFFSKYLD: Den 38 år gamle Larvik-mannen, som nå for annen gang er pågrepet for drapet på Kristin Juel Johannessen, stiller seg uforstående til siktelsen om forsettelig drap, ifølge sin advokat. Her fra da han ble frikjent etter dommen i 2002. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Den 38 år gamle Larvik-mannen, som nå for annen gang er pågrepet for drapet på Kristin Juel Johannessen, stiller seg uforstående til siktelsen om forsettelig drap, ifølge sin advokat. Her fra da han ble frikjent etter dommen i 2002. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

38-åringen til Dagbladet i 2002: «Ingen kan fatte hvordan det er å være dømt for noe man ikke har gjort»

Nå er han på nytt siktet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 38 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999, har hele tiden bedyret sin uskyld.

- Jeg vet jeg er uskyldig og hadde håpet på frifinnelse. Ingen kan fatte hvordan det er å være dømt for noe man ikke har gjort, sa 38-åringen til Dagbladet i 2002.

Klokka 18.55 i går ble mannen igjen pågrepet, ettersom politiet mener å på nytt kunne knytte hans DNA til drapet.

- Han stiller seg uforstående til pågripelsen. Han har det ikke ålreit, men han er likevel rolig, sier 38-åringens advokat Søren Hellenes til Dagbladet.

- Kan nesten ikke tro det I 2001 ble mannen i en alder av 23 år i Larvik tingrett dømt for drapet på 12 år gamle Kristin.

Den første DNA-rapporten indikerte da at et hårstrå som ble funnet på hennes venstre skulder stammet fra noen i hans familie.

Men før ankesaken skulle opp for lagmannsretten, viste nye prøver at hårstrået kom fra en kvinne. Fra hvem var uvisst.

Hårfunnet på den avdøde jenta hadde da blitt analysert i både Norge, Østerrike og Tyskland, og på bakgrunn av dette trakk statsadvokat Petter Sødal saken, og mannen ble tilkjent 500 000 kroner i erstatning.

- Er jeg frikjent? Vent litt, jeg må hente meg en røyk... Jeg kan nesten ikke tro det, sa mannen til Dagbladet den gangen.

Fremstilles for fengsling - Hele denne saken ligger hardt i minne. Jeg har ikke klart å gjøre noen ting eller planlegge framtida etter den forrige domfellelsen. Nå skal det bli annerledes, fortsatte han.

38-åringen har tidligere vært bosatt i Sverige, men er i dag oppført på en adresse i Larvik.

Ifølge politiet sitter mannen nå i et avhør. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen klokka 12.00.

Politiet uttalte på en pressekonferanse klokka 14.00 i dag at de vil begjære at dette fengslingsmøtet går for lukkede dører.

- Håper vi får fred Kristin Juel Johannessen forsvant da hun syklet for å bade utenfor Larvik i 1999, og ble funnet drept noen timer senere.

BLE DREPT: 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept 5. august 1999. Arkivfoto: PRIVAT/SCANPIX
BLE DREPT: 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept 5. august 1999. Arkivfoto: PRIVAT/SCANPIX Vis mer

Jentas mor, Anne Langås Johannessen og resten av familien fikk i allerede i går beskjed om at en mann var pågrepet for drapet, og sier familien var forberedt på at saken skulle sprekke i dag.

- Mannen min dro på jobb i dag tidlig, men nå får jeg ikke tak i han. Det er tydelig at han er like rørt som resten av oss, sier moren til Dagbladet.

Kristins far Roar Juel Johannessen har i årene etter drapet brukt utallige timer på sin egen etterforskning. Moren Anne forteller at det har vært fryktelig mange nedturer i forbindelse med saken.

- Man kan jo aldri være helt sikker før det foreligger en dom, og det har vært veldig vanskelig å holde liv. Nå håper vi inderlig at vi får fred, sier hun.

BLE FRIKJENT: Dagbladet snakket med 38-åringen rett etter at han ble frikjent i 2002. Nå er han igjen pågrepet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet / Faksimile
BLE FRIKJENT: Dagbladet snakket med 38-åringen rett etter at han ble frikjent i 2002. Nå er han igjen pågrepet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet / Faksimile Vis mer