38 soldater smittet av svineinfluensa

Sannsynligvis største utbrudd i Norge.

INGEN KRISESITUASJON: Garnisonslege Espen Kvammen Rafaelsen tror at flere soldater vil bli syke den kommende tiden. Ingen har foreløpig blitt sendt hjem fra leieren. De syke isoleres på et eget området, der de får nødvendig legetilsyn til de blir friske. Foto: BIRGITTE WISUR OLSEN
INGEN KRISESITUASJON: Garnisonslege Espen Kvammen Rafaelsen tror at flere soldater vil bli syke den kommende tiden. Ingen har foreløpig blitt sendt hjem fra leieren. De syke isoleres på et eget området, der de får nødvendig legetilsyn til de blir friske. Foto: BIRGITTE WISUR OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 38 soldater ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) i Finnmark er smittet av svineinfluensa, sier lege på GSV, løytnant Esben Kvammen Rafaelsen, til Dagbladet.

Situasjonen er ikke kritisk, melder NRK.

- Det er ingen krisesituasjon her. De er syke med feber, hoste og milde forkjølelsessymptomer. Men det er en raskt spredende infeksjon som kommer til å øke, sier Kvammen Rafaelsen.

- Bare startenHan understreker at det er logistikken rundt det hele som først og fremst er en utfordring.

- Vi har isolert de syke i en sikkerhetskaserne der de får mat og hjelp. Vi følger ekstra godt med på de som er i risikosonen, for eksempel de få som har astma. Vi forventer at det vil komme flere tilfeller. Dette er nok bare starten, sier legen.Infeksjonen ble klar da 10 prøver viste positivt svar på influensa type A. De har valgt å ikke sende inn flere analyser, men heller isolere de som er dårlige.Dette kan være landets største utbrudd av svineinfluensa til nå. Folkehelseinstituttet undersøker saken, melder NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer