Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

38 svensker har byttet navn til Klaus-Heidi i 2013

For å vinne et år i Berlin.

TJENARE, KLAUS-HEIDI: Svenske fans hilser hjem før kampen mellom Sverige og Frankrike i Fotball-EM i Kiev i fjor. Foto: Scanpix/AFP
TJENARE, KLAUS-HEIDI: Svenske fans hilser hjem før kampen mellom Sverige og Frankrike i Fotball-EM i Kiev i fjor. Foto: Scanpix/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En europeisk flyselskap har lyst ut en konkurranse, der svensker som bytter fornavn til Klaus-Heidi er med i trekningen av ett års opphold i Berlin.

Premien inkluderer reise, bolig, tyskkurs og sykkel.

- Noen synes jeg er dum, men jeg synes dette er en kul greie, sier Klaus-Heidi Friberg (21) til svenske Expressen.

Friberg, som kommer fra Malmø, het tidligere Karolina. Hun var aldri tvil om at hun ville endre navn, da hun så konkurransen.

- Jeg tenkte «hvorfor ikke». Siden det hastet, bare gjorde jeg det. Familien min synes det er teit, men de synes samtidig det er morsomt.

Og hos vennene hennes, har navnebyttet falt i smak. Men det fører selvfølgelig til litt forvirring.

- Noen av dem kaller meg Klaus, andre Klaus-Heidi, noen Klaus-Karro og andre forsetter å kalle meg Karolina. Det er jo en liten omstilling, men det synes jeg bare er morsomt.

Til sammen 38 svensker har så langt byttet navn til Klaus-Heidi.

Les vår reisereportasje fra Berlin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media