Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

381 drept i Libanon, 36 drept i Israel

Siden kampene startet 12. juli. Libanon sier de israelske kidnappede soldatene fortsatt er i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mer enn 417 personer har blitt rapportert drept i Libanon og Israel siden kampene brøt løs mellom israelske styrker og Hizbollah-geriljaen.

381 av dem er drept i Libanon, og 36 av dem i Israel, melder AP.

Kampene startet etter at Hizbollah kidnappet to israelske soldater ble kidnappet av Hizbollah 12. juli.

- De er i god behold

Den libanesiske utenriksministeren sa søndag at de to kidnappede soldatene var i god behold, mens en annet ledende politier sa at den libanesiske regjeringen var klar til å forhandle om et bytte av fanger gjennom mellommenn.

- Fangene er i god behold. Jeg baserer det på hva Hizbollah-leder Hassan Nasrallah har sagt. Så la USA eller en annen vennlig nasjon komme til Libanon og starte forhandlingene om løslatelse, sa utenriksminister Fawzi Salloukh til reportere etter et møte med en utsending fra det tyske utenriksdepartementet.

Ingen mekling

Tyskland har tidligere meklet fram løslatelse av fanger på begge sider mellom Israel og Hizbollah. Salloukh sa at det tyske besøket ikke hadde noe å gjøre med mekling. Han sa igjen at det må bli en stopp på angrepene før forhandlinger om løslatelse av fanger kan starte.

RAKETT: En israelsk soldat bemanner en rakett. I bakgrunnen ser man røyk etter Hizbollah-angrep. Foto: AP/Scanpix
RAKETT: En israelsk soldat bemanner en rakett. I bakgrunnen ser man røyk etter Hizbollah-angrep. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Israel har nektet å forhandle om løslatelse av libanesiske fanger. De krever at Hizbollah setter fri de to soldatene før de stopper å angripe.

Under og etter den 18 år lange israelske okkupasjonen av Sør-Libanon, som tok slutt i 2000, ble forhandlinger og fangebytte indirekte holdt mellom Israel og Hizbollah. Det var mellommenn, mest fra Tyskland, som forhandlet mellom partene. Den libanesiske regjeringen var ikke en del av forhandlingene.

image: 381 drept i Libanon, 36 drept i Israel
GRÅTER: I begravelsen til en israelsk soldat som ble drept av Hizbollah-angrep i går.