Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

39-åring frikjent for drapet han har erkjent

En 39 år gammel mann har erkjent at han drepte moren sin ved Harstad, men er frikjent fordi han begikk drapet i psykose og det ikke er fare for gjentakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapstiltalte var psykotisk da han drepte moren sin ved Harstad i fjor, men er nå ansett for å være frisk. Derfor la aktor ned påstand om frifinnelse.

Tirsdag kom avgjørelsen fra Nord-Troms tingrett.

- Samlet sett finner retten at det ikke foreligger en nærliggende gjentakelsesfare, og at tiltalte må bli å frifinne for krav om overføring til tvungent psykisk helsevern, skriver retten i dommen, melder NRK.

Drapet skjedde utenfor Harstad 23. februar i februar. Rettssaken tok en uventet vending da de rettspsykiatrisk sakkyndige uttalte seg i saken.

De anser det er liten fare for at mannen med en bipolar lidelse vil bli voldelig eller psykotisk igjen. Aktor konkluderte derfor med at det ikke var grunnlag for å påstå dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Den tiltalte mannen bodde sammen med sine to barn i samme hus som moren. I retten fortalte han at det aldri hadde vært noen store uoverensstemmelser mellom dem.

Kvinnen i 60-årene ble funnet død hjemme da AMK kom til boligen i Harstad. Mannen innrømmet etter kort tid at han drepte moren, men hans psykiske helse var så dårlig at han ikke kunne varetektsfengsles.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!