Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

39-åring risikerer forvaring for drapsforsøk på sorenskriver

Rettssaken starter i dag.

DRAPSFORSØK: Huset til sorenskriver Ola P. Svor og hans familie fikk store skader i brannen, men ingen døde. De to døtrene ble reddet uskadd ut av det brennende huset.
Foto: Christian E. Bergheim / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix
DRAPSFORSØK: Huset til sorenskriver Ola P. Svor og hans familie fikk store skader i brannen, men ingen døde. De to døtrene ble reddet uskadd ut av det brennende huset. Foto: Christian E. Bergheim / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag starter rettssaken mot en 39-årig mann som er tiltalt for mordbrann og drapsforsøk på sorenskriveren i Hedmarken tingrett og hans familie.

Den tiltalte regnes som så farlig at han sammen med Anders Behring Breivik så langt er den eneste som er blitt underlagt de strenge soningsforholdene ved avdelingen for særlig høy sikkerhet i Skien fengsel.

- Vi har tatt forbehold i tiltalen om at vi vil be om forvaringsstraff. Det sier sitt om hvor alvorlig denne saken er, sier statsadvokat Tormod Bakke til NTB.

Huset til sorenskriver Ola P. Svor og hans familie fikk store skader i brannen, men ingen døde. De to døtrene ble reddet uskadd ut av det brennende huset. Tiltalen lyder på forsøk på overlagt drap.

39-åringen nekter straffskyld etter den åtte sider lange tiltalen som skal behandles av Sør-Østerdal tingrett, for anledningen satt i Hamar.

- Det er på det rene at huset brant, men oppfatningen av at brannen ble antent av min klient, er ikke riktig. Først må retten ta stilling til om brannen faktisk var påsatt, og skulle den komme til at det er tilfelle, blir det et spørsmål om hvem som tente på, sier 39-åringens forsvarer, advokat Morten Andreassen, til NTB.

Retten har satt av rundt to og en halv dag til tiltaltes forklaring alene. Saken skal etter planen avsluttes først om seks uker.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram