- NEKTER: 39-åringens forsvarer Carl Rieber-Mohn sier hans klient nekter for alle anklager i siktelsen fra politiet. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
- NEKTER: 39-åringens forsvarer Carl Rieber-Mohn sier hans klient nekter for alle anklager i siktelsen fra politiet. Foto: Morten Holm / SCANPIX .Vis mer

39-åringen utpekt som hovedmann benekter alt

Pågrepet i senga og siktet for planlegging av terror i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 39 år gamle norske statsborgeren med uigurisk bakgrunn, som ble arrestert i går og siktet for planlegging av terrorisme, skjønner ingenting av anklagene, sier hans advokat til Dagbladet.

Avhør Mannen har i dag sittet i avhør med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i flere timer. Ifølge advokat Carl Rieber-Mohn svarer siktede på de spørsmålene stiller.

- Han benekter enhver kjennskap til siktelsen, om det så handler om å lage bomber eller utføre terrorhandlinger. Han er overrasket over å bli koblet til saken, og det har vel egentlig ikke gått opp for ham, sier Rieber-Mohn.

Advokaten forteller at 39-åringen, som kom til Norge i 1999 stiller spørsmålstegn ved politiets framgangsmåte i saken og opplevde pågripelsen som unødvendig brutal.

Tatt hjemme - Slik jeg forstår det ble han praktisk talt pågrepet i senga inne på sitt eget soverom, sier Rieber-Mohn.

39-åringen har bekreftet at han kjenner de to andre mennene som er siktet i saken, men stiller seg helt uforstående til at trioen skal ha utgjort en terrorgruppe som fikk ordre fra al-Qaida i utlandet.

Overfor Dagbladet bekrefter advokaten at hans klient kjenner de to andre pågrepne i saken.

I den tyske avisa Der Spiegel blir 39-åringen utpekt som hovedmann. Avisa skriver at det var han som rekrutterte de to andre pågrepne og hevder 39-åringen under besøkene i Waziristan deltok på en treningsleir i al-Qaida-regi, ifølge NTB.

Uiguren og den medsiktede 31-årige usbekeren framstilles for varetektsfengsling mandag.