39 fanger sporløs forsvunnet

Seks menneskerettighetsgrupper offentliggjør navn på 39 personer de mener blir holdt tilbake av USA i hemmelige fengsler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Navnene på 39 personer som er sporløst forsvunnet, blir nå offentliggjort i en rapport som blir utarbeidet i samarbeid mellom Amnesty International, Human Rights Watch, Reprieve og tre andre menneskerettighetsgrupper.

I den hittil mest omfattende redegjørelse over forsvunne fanger publiseres i dag navn og detaljopplysninger om 39 personer som antas å ha blitt hemmelig anholdt i amerikansk varetekt, men som ingen nå vet hvor befinner seg.

Rapporten angir navn på terrormistenktes familiemedlemmer som også ble holdt i hemmelig fengsler, blant disse barn helt ned til syvårsalderen.

Listen over de forsvunne personene inneholder navn fra Egypt, Kenya, Libya, Marokko, Pakistan og Spania.

Alle sammen har sist blitt sett i et av CIAs såkalte hemmelige fengsler, men ingen vet hvor de er i dag.

- Norge bør nå kreve at verden får vite hva som har skjedd med disse menneskene. Vi mener at dette er en naturlig oppfølging av den kritikken Norge har kommet med når det gjelder amerikanernes internering av fanger på Guantanamo Bay på Cuba, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International Norge til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer