39 grindhvaler kjemper for livet i New Zealand

Mange er allerede døde etter rundt 100 strandet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvalene ble oppdaget av en pilot i 10-tiden i går morges lokal tid, da de var på vei inn mot stranda. Redningsarbeidere jobbet en stund med å få hvalene til å skifte retning, men lyktes ikke.

God helse Etter at tidevannet trakk seg tilbake ble de rundt 100 hvalene liggende på land, og siden da har 70 hjelpearbeidere jobbet med å holde dem i live, skriver New Zealand Herald.

- Heldigvis har hvaler som strander god helse, noe som gir dem gode sjanser til å overleve. Desverre er det vanligvis veldig vanskelig å redde alle, sier en talskvinne for Project Jonah, til avisa.

Tredje gang Desto lengre de blir liggende på land, desto mindre sannsynlig blir det at redningsarbeiderne får hvalene ut på havet.

Det er tredje gang hvaler blir strandet i området rundt Golden Bay på noen måneder.

- Golden Bay ligger rett inn i deres migrasjonvei, så det er fort gjort hvid de blir med tidevannet på feil tidspunkt, sier hun.

For at grindhvalene skal komme seg ut på havet må tidevannet bli så høyt at det kan ta dem med ut, men de ligger nå et stykke inn på stranda, så det har ikke vært høyt nok ennå.