39 kvinner sex- misbrukt av 12 leger

Dagbladet har kartlagt skrekklegene.

39 kvinner sex- misbrukt av 12 leger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere av sakene hvor leger i 2008, 2009 og 2010 ble fratatt autorisasjonen etter å forgrepet seg seksuelt på pasienter har endt med fengselsstraff.

I mange av vedtakene der Helsetilsynet trekker tilbake legenes autorisasjon, slås det fast at behandlingen kvinnene fikk på legekontorene bar preg av legens seksuelle motiver, ikke pasientens sykdommer eller tilstand.

Helsetilsynet nektet først Dagbladet innsyn i vedtak der de trakk tilbake legers autorisasjoner som følge av seksuelle overgrep. Dagbladet anket vedtaket og fikk etter en lengre prosess medhold av Helse- og omsorgsdepartementet og innsyn i det omfattende materialet.

39 ofre Dagbladets gjennomgang av vedtakene fra 2008, 2009 og 2010 er den første av sitt slag og viser at 39 kvinnelige pasienter ble utsatt for overgrep av 12 mannlige leger.

I én rystende sak forteller den kvinnelige pasienten om hvordan hun gråtende protesterte mot legens beføling og tafsing flere steder på kroppen hennes.

En annen pasient fikk høre at seksuelt samvær med legen var en nødvendig del av behandlingen. Mange av ofrene forstod først i etterkant at legene gjennom svært intime berøringer ikke hadde behandlet plagene, men benyttet anledningen til å forgripe seg på dem.I flere tilfeller har psykiatere hatt seksuelle forhold til pasienter de behandlet.Se hele oversikten over skrekklegene og send inn tips her

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer