Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

39 lik funnet i containerbil i England

En person skal være pågrepet og siktet for drap.

SE TV NÅ: 39 lik funnet i containerbil i England Vis mer

Flere britiske medier melder at det er funnet 39 lik i en containerbil i Thurrock i Essex, øst for London. En drapsetterforskning er satt i gang, etter at politiet ble varslet om funnet 01.40 natt til onsdag.

Ifølge Sky News skal en av de døde være en tenåring. Bilen hvor funnet ble gjort, skal da ha stått parkert ved en industripark.

Sjåføren pågrepet

En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap, skriver Echo. Ifølge BBC er det sjåfør på den aktuelle containerbilen som er pågrepet. Han skal være fra Nord-Irland.

- Vi antar at bilen er fra Bulgaria og kom til Storbritannia sist lørdag, sier Andrew Mariner i det lokale politiet til Echo.

- Vi jobber nå med å identifisere de omkomne. Slik det ser ut nå, vil det bli en lang prosess, sier Mariner til Sky News.

- Alle var døde

Etterforskningsleder Pippa Mills ved Essex-politiet i England beskrev nattas funn som en «tragedie» under en pressekonferanse i ettermiddag.

- Dette er en veldig trist dag for politiet og lokalsamfunnet, sier Mills.

Hun fortalte videre det var ambulansetjenesten som varslet politiet om funnet, men kunne ikke si hvem som varslet ambulansetjenesten.

- Da vi kom fram til lastebilen var alle dessverre døde, sier Mills.

Politiet har til gode å identifisere noen av de avdøde. De har heller ingen indikasjoner på hvor de eventuelt kan være fra.

- Vi er ennå i en tidlig fase, sier Mills.

Hun oppfordret alle som kan ha kjennskap til lastebilens bevegelser i Storbritannia om å ta kontakt med politiet.

Hvordan den kom seg fra Holyhead i Wales til Essex i England, har politiet på nåværende tidspunkt ingen formening om.

Boris Johnson orientert

Statsminister Boris Johnson sier han er forferdet over hendelsen.

- Jeg mottar jevnlige oppdateringer og innenriksdepartement vil jobbe tett med politiet i Essex for å finne ut hva som har skjedd. Mine tanker er hos dem som har mistet livet og deres kjære, skriver han på Twitter.

Innenriksminister Priti Patel skriver på Twitter at hun er sjokkert og lei seg over nyheten.

Saken oppdateres!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media