Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

39 lik funnet i lastebil - sjåfør erkjenner skyld

Innrømmet å ha planlagt ulovlig innvandring. Politiet mistenker organisert kriminalitet etter funnet av de 39 døde vietnamerserne.

I SJOKK: Innbyggerne i Grays, Essex er i sjokk etter at 39 lik ble funnet i en lastebil i nærheten. En av dem Dagbladet treffer på gata her, sier at det er umulig at føreren, som er pågrepet, visste hva som var om bord i containeren. Mannen selv er tidligere lastebilsjåfør. Video: Christian Wehus / Trym Mogen Vis mer

Den nordirske lastebilsjåføren som skal ha kjørt traileren der 39 mennesker ble funnet døde i England i oktober, har erkjent straffskyld for å ha medvirket til ulovlig innvandring, melder nyhetsbyrået PA.

25-åringen er siktet for 39 tilfeller av uaktsomt drap, samt menneskesmugling og medvirkning til ulovlig innvandring.

Nekter for uaktsomt drap

Lastebilsjåføren kom med innrømmelsen i en domstol i London mandag via en video fra fengselet. Han erklærte seg imidlertid ikke skyldig i 39 tilfeller av uaktsomt drap og heller ikke for sammensvergelser om å begå menneskesmugling.

Tiltalte vil forbli varetektsfengslet fram til en ny høring vil finne sted 13. desember.

To andre menn er pågrepet i forbindelse med saken. En av dem er en 22-åring fra Nord-Irland. Han ble pågrepet i Dublin og fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Britiske myndigheter krever ham utlevert.

Den andre er en 23 år gammel mann også fra Nord-Irland. Han er ventet å bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Han er også siktet for medvirkning til menneskesmugling og brudd på britisk innvandringslover.

Oppdaget i frysecontainer

Frysecontaineren med de 39 likene ble oppdaget i et industriområde i Essex i England 23. oktober etter at containeren hadde kommet på et skip fra Belgia. 31 døde menn og åtte kvinner befant seg i traileren.

Politiet tror alle sammen var vietnamesere, og etterforksere mener tragedien kan ha vært et ledd i ulovlig organisert innvandring. Flere personer er siktet for å ha deltatt i nettverket.

Den 25 år gamle sjåføren ble raskt etter funnet siktet for uaktsomt drap på de 39 menneskene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media