Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

39 millioner har sett voldseksperiment

Blir bedt om å slå jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et sosialt eksperiment blir unge gutter på gata bedt om å slå en jevnaldrende jente.

Hvordan de reagerer kan du se i videoen øverst i saken.

Kampanje mot vold Eksperimentet er utført av journalister i den italienske avisa Fanpage.it.

I videoen oppsøker journalist Luca Lavarone gutter mellom sju og elleve år, og introduserer dem for jevnaldrende Martina.

Deretter blir guttene spurt om å gi henne komplimenter, stryke på henne og få henne til å le. Journalistene hevder at situasjonen ikke er regissert og at barna i videoen ikke er skuespillere.

Spres i sosiale medier Til slutt snus alt på hodet, for å se hvordan guttene reagerer når de ble oppfordret til å bruke vold.

- Nå skal du slå henne, sier Lavarone.

Nettsida understreker at eksperimentet spiller på barnas samvittighet viser det at barn er i stand til å ta avstand fra vold.

Måten guttene reagerer på har ført til at klippet spres i sosiale medier. Avisas YouTube-video alene er sett over 2,4 millioner ganger på én dag, og tallene øker raskt.

Facebook har videoen utrolige 39 millioner visninger, og er delt nesten 900 000 ganger på fire døgn.

- Rammer en betydelig del i Norge En ny nasjonal omfangsundersøkelse om vold i nære relasjoner viser at det rammer en betydelig del av befolkningen i Norge.

- Vi trenger mer kunnskap for å hindre at vold og overgrep skjer. Mye tyder på at barn som utsettes for overgrep, har større sannsynlighet for å bli utsatt for overgrep som voksen. Det betyr at vi har en stor jobb å gjøre når det gjelder forebygging, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen om undersøkelsen på Regjeringens nettside.

Regjeringen tar sikte på å gjennomføre omfangsundersøkelser mot vold i nære relasjoner hvert femte år for å styrke kunnskapen på dette feltet.