3.900 utvisningssaker i kø hos UDI

Utvisningssakene mot over 3.900 utlendinger som har ulovlig opphold, falsk identitet eller er straffedømt, er ikke blitt behandlet fordi de står i saksbehandlingskø hos UDI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved inngangen til 2014 ventet 2.120 saker på behandling, mens antallet hadde økt til 3.914 ett år senere, skriver Aftenposten. 860 av sakene lå der også for ett år siden, viser årsrapporten til Utlendingsdirektoratet (UDI).

Om en utlending blir tatt for brudd på straffeloven eller utlendingsloven, forbereder politiet utvisningssak og oversender den til UDI. Deretter vurderer direktoratet om utlendingen faktisk skal utvises, skriver avisen.

Siden antallet saker oversendt fra politiet har økt med nesten 3.000 på ett år, klarte ikke UDI å behandle alle de 9.332 utvisningssakene etaten fikk oversendt i fjor.

«UDI har prioritert utvisningsområdet i 2014 og satt inn mer ressurser på behandling av disse sakene (...) Vi ser likevel at vi langt fra har tilstrekkelig med ressurser til å behandle alle nye utvisningssaker», heter det i årsrapporten.

(NTB)