Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

4 år for kameratdrap

29-åringen er dømt for hagledrapet på kompisen i Lunner i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble i dag dømt til fire års fengsel i Hadeland og Land tingrett. Mannen anket dommen på stedet. Han ble også dømt til å betale de etterlatte etter den jevnaldrende kameraten erstatning og oppreisning på drøyt 275.000 kroner.

Aktor la ned en påstand om fengsel i sju år og erstatning og oppreisning på totalt 580.000 kroner i sin prosedyre torsdag.

I Hadeland og Land tingrett i Oppland hevdet den tiltalte at han handlet i nødverge da han skjøt kameraten med en hagle etter en sosial sammenkomst. Under rettssaken ble det blant annet avspilt et lydbånd der den tiltalte i samtale med politiet forklarer at han har forskanset seg på soverommet og at han vil skyte dersom ingen kommer ham til unnsetning. På opptaket hører man til slutt et skudd og den tiltalte som sier at han hadde skutt kameraten.

Den tiltalte har nektet straffskyld med begrunnelsen om nødverge, men retten fant ikke grunnlag for å frifinne mannen på bakgrunnen av dette.

- Tiltalte hadde andre og mindre drastiske muligheter for å redde seg da han satt på sengen og så at den drepte var på vei inn i soveværelset. Tiltalte kunne ha avfyrt et varselskudd, heter det i dommen, som også nevner flere andre muligheter den tiltalte hadde.

(NTB)