4 år for Shila-drap

14-åringen som drepte norske Shila Bigdely (13) er dømt til 12 års fengsel, men må ikke sone alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14-åringen av tysk opprinnelse fikk dommen i dag, skriver El Mundo ifølge TV 2 Nettavisen. Gutten slipper å sone mer enn fire år på grunn av sin lave alder.

Under rettsaken tilsto han drapet etter å ha blitt konfrontert med DNA-spor. 14-åringen ba om unnskyldning og gråt. Dommen gir ham behandling i fire år på en lukket institusjon for mindreårige, fulgt av tre års sikring. Den dømte og aktor har fem dager på å bestemme seg for om de vil anke.

Ifølge nyhetsbyrået EFE er Shilas far Farhad Bigdely misfornøyd med dommen.

- Vi kan ikke akseptere at han bare skal sone fire av 12 år. 12 år er også lite for den skaden han har påført oss, sier Bigdely ifølge TV 2 Nettavisen.

I dommen framgår det at 14-åringen kvalte Shila etter å ha misbrukt henne seksuelt. Liket gjemte han under en gammel sofa som han vendte tilbake til seinere samme dag da han luftet hunden.

De to tenåringene gikk på samme skole og bodde i nærheten av hverandre på Playa Flamenca i Orihuela i Spania. 14-åringen ble pågrepet fire dager etter drapet, og innrømte umiddelbart at han hadde vært involvert. I starten påsto han at ukjente menn hadde begått selve drapet, men moren hans fikk ham til slutt til å tilstå.

Shila ble født i Norge, med iransk far og malaysisk mor. Sammen med foreldrene og søsken flyttet hun fra Veitvedt i Oslo til Spania i fjor.

UENIG I DOMMEN: Foreldrene til Shila, Farhad og Choo Bigdely, fikk forklare seg i retten. De krevde at drapsmannen skulle straffes som en voksen.
<B>STOR PROTEST: Venner av familien og tusenvis fra den lille landsbyen San Miguel demonstrerte 6. april etter drapet på den norske skolejenta.