4-åring påkjørt og drept første dagen i Norge

Den afghanske familien på fem skulle søke asyl.

PÅKJØRT: Livet sto ikke til å redde da en fire år gammel gutt ble truffet av en bil i Oslo sentrum lørdag. Politiet sikret tekniske spor etter ulykken. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
PÅKJØRT: Livet sto ikke til å redde da en fire år gammel gutt ble truffet av en bil i Oslo sentrum lørdag. Politiet sikret tekniske spor etter ulykken. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):- Den 4-år gamle gutten kom til Norge sammen med sin familie samme dag for å søke asyl. Familien er fra Afghanistan, opplyser Ingelin Hauge, politifullmektig i Oslo politidistrikt.

Hun bekrefte at påkjørselen skjedde samme dag som familien hadde ankommet Norge.

Det var lørdag at den 4-år gamle gutten døde etter å ha blitt påkjørt av en bil i Christian Kroghs gate, midt i Oslo sentrum.

- 4-åringen kom sammen med sin mor og far og to eldre søsken, forteller hun.

- Tragisk
Familien er nå plassert på et asylmottak i en nærliggende kommune, og får oppfølging der.

- Dette er en veldig tragisk ulykke. En 33-år gammel mann er foreløpig siktet for brudd på veitrafikkloven, men siktelsen kan bli utvidet når vi får klarlagt hva som har skjedd. Politiet er i full gang med etterforskningen. For øyeblikket foretas det avhør av vitner samt rettsmedisinske og tekniske undersøkelser, sier Hauge til Dagbladet.

Politiet er interessert i å få tak i føreren av en mulig rødlig bil som bremset ned for lekende barn i området umiddelbart før påkjørselen skal ha funnet sted. Føreren skal ha status som vitne i saken.

Samarbeider
- Vi har grunn til å tro at føreren av bilen har viktige opplysninger å komme med, sier Hauge videre.

Ifølge henne har den siktede 33-åringen hele veien samarbeidet med politiet. Han skal ikke ha stukket av fra åstedet etter påkjørselen.