Viralhistorie fra New Zealand:

4-åring ringte nødtelefonen: - Kom og se lekene mine!

I et ubevoktet øyeblikk snek 4-åringen seg bort til telefonen og ringte nødnummeret.

KOM OG SE: Fireåringen ringte og smeltet hjertet til «politidamen». Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 4-åring fra New Zealand kunne startet litt av et oppstyr da han fredag for to uker siden ringte til politiets nødnummer helt på egen hånd.

- Politidame ... Kan jeg si deg noe?, kan man høre 4-åringen si i opptaket som politiet på New Zealand har offentliggjort på sine Facebook-sider.

- Selv om vi ikke oppfordrer barn til å ringe 111 (tilsvarende norske 112, journ.anm.) for å vise oss lekene sine, var dette for søtt til ikke å dele, forklarer politiet i innlegget.

- Kom og se på lekene!

Den vennlige politidama svarer til guttungen at han kan fortelle henne det han har tenkt å si.

- Jeg har noen leker til deg, svarer gutten opprømt.

- Har du noen leker til meg? spør kvinnen på nødsentralen.

- Jepp. Kom hit, så skal du få se dem!

FIKK POLITIBESØK: Ikke lenge etter at 4-åringen hadde ringt nødnummeret, sto politikonstabel Kurt på døra. Foto: New Zealand-politiet
FIKK POLITIBESØK: Ikke lenge etter at 4-åringen hadde ringt nødnummeret, sto politikonstabel Kurt på døra. Foto: New Zealand-politiet Vis mer

- Snek seg ut

Kvinnen på nødsentralen spør hvor gutten befinner seg, men får aldri noe klart svar på dette før guttens far dukker opp på linja.

- Vi har fått inn en 111-oppringning. Jeg gjetter på at det var en feiloppringning, et barn som gjorde en feil? spør politikvinnen.

Det kan faren bekrefte.

- Ja, han hjelper til mens mora hans er syk, forklarer faren, og bekrefter at det altså ikke er snakk om noen nødssituasjon.

- Jeg fulgte med på det andre barnet og han snek seg ut ..., forklarer faren.

Fikk besøk av politiet

Oppringingen fikk ikke noen videre følger for verken 4-åringen eller hans far, men nødsentralen sørget for å sende en patrulje som var i nærheten.

- Politikonstabel Kurt fra det sørlige politidistriktet på New Zealand responderte ved å reise til barnets hus - der han ble vist et utvalg av leker, skriver politiet.

UFORVENTET: Gutten som spiste brokkoli på Tiktok ble lagt merke til av giganter. Video: Tiktok - @ramblingsanchez Vis mer

Han hadde også en god, lærerik prat med barnet og hans foreldre om å bare bruke 111 til nødstilfeller, opplyser politiet i New Zealand.

Etter besøket kunne politikonstabel Kurt bekrefte 4-åringens påstand:

- Han hadde veldig kule leker!

Har gått viralt

4-åringen er blitt litt av en nettkjendis etter at innlegget har gått viralt. Så mange som 854 000 har fått med seg videoen på politiets sider.

- OMG, jeg bryter ut i tårer igjen (sniff sniff), det er så flott, skriver én.

Andre innrømmer å ha gjort noe liknende i sin barndom:

- Jeg gjorde det samme for 25 år siden. Jeg lekte med telefonens «legg på»-knapp på en gammeldags telefon med ledninger. Den koblet seg på til nødetatene. Dama var hyggelig og veldig forståelsesfull da mora mi måtte komme inn fra hagen for å snakke med henne, skriver én av dem.

- Min lille ringte tre ganger på rad en gang. Gud, så flau jeg var, og så unnskyldende. Da de sa de kom til å kreve seks dollar for hver samtale, sa jeg at jeg mer enn gjerne ville betale, skriver en annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer