Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

4-åring skulle fjerne mandlene - endte opp med rift i underlivet

- Helt forferdelig at dette kan skje, sier mor Silje Johansen.

REAGERER: Silje Johansen reagerer sterkt på opplevelsen hun og hennes fire år gammel datter ble utsatt for. Foto: Privat.
REAGERER: Silje Johansen reagerer sterkt på opplevelsen hun og hennes fire år gammel datter ble utsatt for. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kunne Ringsaker blad melde om dattera til Silje Johansen på fire år som skulle fjerne mandlene ved Gjøvik sykehus som endte opp med underlivsskader. Johansen kritiserer nå sykehuset for dårlig behandling og informasjon.

- Dårlig informasjon 4-åringen hadde vært plaget av dårlig hals og svelg, og måtte til slutt fjerne mandlene under en operasjon som tilsynelatende skulle være enkel. Det gikk likevel ikke som det skulle for mor og datter.

Etter operasjonen ville ikke jenta gå på do. Mor og datter fikk ikke informasjon om at det hadde skjedd noe uvanlig under operasjonen, og reiste derfor hjem.

- Da vi kom hjem skrek hun og klaget over sterke smerter i underlivet. Hun hadde fått blod i trusen, og da jeg skulle sjekke hva som var grunnen til dette fant jeg ut at hun hadde både sår og rifter i underlivet, sier Silje Johansen til Dagbladet.

Visste ingenting Det viste seg i ettertid at noe hadde gått galt i det det skulle plasserest stikkpiller i endetarmen til jenta i tillegg til narkosen hun fikk før operasjonen.

- I tillegg til narkose, ble det satt inn stikkpiller i endetarmen. Sykehuspersonalet forklarte meg at det var standard prosedyre, men at det som hadde gått feil var at beina ble vridd ekstra mye ut i det de skulle sette inn pilla, sier hun

Det var under denne behandlinga at dattera sprakk og fikk rifter. Men Silje Johansen er overbevist om at dattera må ha blitt usatt for hardhendt behandling for at dette kunne ha oppstått i utgangspunktet.

Johansen forteller til Dagbladet at hun ikke ante noe om situasjonen før Gjøvik sykehus etter oppfordring fra barnemora innkalte til møte med familien, der de som hadde vært med på operasjonen var tilstedes og forklarte hva som hadde gått galt under inngrepet.

Dårlig behandlet Hele tiden følte Silje Johansen at hun ble behandlet svært dårlig. Hun ble veldig redd da det hadde gått 13 timer etter operasjonen, og datteren hadde ennå ikke klart å late vannet.

Da ble Silje skikkelig redd og kontaktet da fastlegen som sendte de videre til Lillehammer sykehus.

- Legen prøvde med et kateter, men tilslutt ble det brukt en sprøyte som fikk ut urinen, sier hun.

- Sjokkert Over en uke har gått etter hendelsen og Silje har fremdeles problem med å få datteren til å gå på do. 4-åringen har blitt engstelig etter den ekle opplevelsen.

- Jeg er fryktelig sjokkert over at dette kan skje i det hele tatt. I tillegg er jeg ganske skuffet over hvor lite informasjon jeg har fått fra sykehuset. Jeg ble ikke informert om prosedyren i forkant, og fikk heller ikke god informasjon fra sykehuset i etterkant, sier Johansen.

- Uvanlig - Vi beklager på det sterkeste om denne familien har følt seg ille behandlet, sier divisjonsdirektør Rasmus Vigrestad ved Sykehuset Innandet HF, divisjon Gjøvik til Dagbladet.

Han har blitt informert om at sykehuset har vært i møte med familien, og at saken har blitt ryddig håndtert. Likevel innrømmer han at det er uvanlig at små barn får rift under slike prosedyrer.

- Det har nok ikke skjedd før, sier han.

Silje Johansen har nå tatt kontakt med pasientombudet som vil melde saken videre til helsetilsynet i Oppland for det hun mener er dårlig og feilaktig behandling og informasjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling