Coronavirus:

4 av 10 vil ikke ta vaksine nå

Norge er helt avhengig av at befolkningen velger å ta en covid-19-vaksine. I en ny undersøkelse svarer hele 4 av 10 nordmenn at de ikke vil ta en vaksine nå.

VIL IKKE: Mange ville sagt nei dersom en vaksine ble tilgjengelig nå viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en ny undersøkelse svarer hele 4 av 10 nordmenn at de ikke vil ta en vaksine nå. Den nåværende skepsisen står i kontrast til befolkningens tradisjonelt sterke tiltro til vaksiner.

Undersøkelsen har blitt utført av Ipsos på oppdrag fra Dagbladet, og 926 personer har deltatt. Resultatene viser at 49 prosent svarer at de er villige til å ta en vaksine mot covid-19 hvis den blir tilgjenglig neste uke. 39 prosent svarer at de ikke er villige til det, mens 12 prosent er usikre.

Norge sikter på å vaksinere to tredeler av den voksne befolkningen. En vaksine er regjeringens eneste reelle alternativ for å stoppe epidemien. Dermed er Norge helt avhengig av stor oppslutning om en covid-19-vaksine.

- En lav vaksinasjonsdeltakelse kan bidra til at viruset smitter langt flere og over en lengre tidsperiode, slik at det kan bli vanskeligere å komme tilbake til et liv uten restriksjoner. Det kan også føre til flere dødsfall, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet og fortsetter:

- Heldigvis trenger vi ikke 100 prosent deltakelse for å oppnå god befolkningseffekt. Vi oppnår antakelig mye ved 75 prosent oppslutning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer