DEMENS: På Hauger gård får demenssyke være i naturen og bidra med gårdsarbeid. For ekteparet Torleif Balto og Solveig Engen har det gjort livet med sykdommen bedre. Altfor få hjemmeboende med demens har et godt dagtilbud. Video: Lars-Eivind Bones / Madeleine Hatlo Vis mer

Eldreomsorg:

4 av 5 går glipp av demenstilbud

Aktivitet og sosialt samvær gir personer med demens et bedre liv. Fra neste år er alle kommuner pålagt å ha dagtilbud til hjemmeboende med demens. De ligger dårlig an.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han trives kjempegodt. I begynnelsen gikk han bort til vinduet og lurte på om bilen kom for å hente ham snart, for han skulle jo hit, sier Solveig Engen Balto (69) til Dagbladet.

På Hauger gård i Gansdalen, ved innsjøen Øyeren utenfor Oslo, er det livlig. Bikkjer bjeffer, høner kakler og fra fjøset breker saueflokken. Ved et bord på tunet pusser Solveigs ektemann, Torleif Balto (75), seletøy til gårdens hester.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer