Eldreomsorg:

4 av 5 går glipp av demenstilbud

Aktivitet og sosialt samvær gir personer med demens et bedre liv. Fra neste år er alle kommuner pålagt å ha dagtilbud til hjemmeboende med demens. De ligger dårlig an.

DEMENS: På Hauger gård får demenssyke være i naturen og bidra med gårdsarbeid. For ekteparet Torleif Balto og Solveig Engen har det gjort livet med sykdommen bedre. Altfor få hjemmeboende med demens har et godt dagtilbud. Video: Lars-Eivind Bones / Madeleine Hatlo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han trives kjempegodt. I begynnelsen gikk han bort til vinduet og lurte på om bilen kom for å hente ham snart, for han skulle jo hit, sier Solveig Engen Balto (69) til Dagbladet.

På Hauger gård i Gansdalen, ved innsjøen Øyeren utenfor Oslo, er det livlig. Bikkjer bjeffer, høner kakler og fra fjøset breker saueflokken. Ved et bord på tunet pusser Solveigs ektemann, Torleif Balto (75), seletøy til gårdens hester.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer