4 millioner kroner i bot til Oslo Sporveier

Oslo Sporveier er idømt en bot på 4 millioner kroner etter dødsulykken på Holbergs plass. Trikkeføreren fikk 30 dagers betinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor la opprinnelig ned påstand om 3 millioner kroner i bot og en inndragning på 2 millioner kroner, skriver NTB.

16. desember 2001 skulle Karen Licon gå på trikken på Holbergs plass, sammen med to av sine sønner. Hun ble sittende fast i trikkedøra da trikken begynte å kjøre, og omkom i ulykken. Oslo Sporveier erkjente ikke straffskyld da saken begynte i Oslo tingrett mandag i forrige uke.

Selskapets advokat Harald Stabell har tidligere sagt til NRK at saken var svært uvanlig og prinsipiell viktig siden det var en offentlig virksomhet som var tiltalt for uaktsomt drap.

Torvid Aakvik er far til den nå fire år gamle Daniel. Sønnen går til barnepsykolog, noe faren selv har måttet ta initiativ til.

- Daniel så sin egen mor bli drept. Ingen fra Oslo Sporveier har ringt oss etter ulykken for å høre hvordan det går med ham. Det synes jeg sier sitt om hva slags organisasjon dette er, har Aakvik tidligere sagt til Dagbladet.

Sporveien har tidligere tilbudt hvert av Licons tre barn 300 000 i erstatning. De etterlatte krevde inntil én million til hvert barn. Pengene skal låses i et etableringsfond.

De etterlatte fremmet også et krav på inntil 4,5 millioner kroner for å dekke tapet av moren som forsørger. Gjensidige, som representerer Oslo Sporveier i saken, mente barna burde nøye seg med 2 millioner kroner.