4 uker varetekt for knivdrap

Den 19 år gammel mann fra Haugesund-distriktet ble i forhørsretten i Haugesund i ettermiddag varetektsfengslet for fire uker, siktet for forsettlig drap på 20 år gamle Ragnar Rossevik natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen får brev- og besøksforbud de to første ukene og brev- og besøkskontroll de to siste ukene, opplyser politifullmektig Synnøve H. Lande ved Haugesund politidistrikt. Fengslingstiden er i tråd med politiet begjæring.

19-åringen har erkjent de faktiske forhold, at det var han som ved to-tiden natt til søndag sto bak knivdrapet på 20 år gamle Ragnar Rossevik fra Torvastad på Karmøy. En krangel på gata i Haugesund sentrum utviklet seg og førte til at han trakk kniven med fatale følger.

19-åringen er siktet for forsettlig drap, opplyser stasjonssjef Johan Sortland ved Haugesund politidistrikt til NTB. Mannen ble pågrepet søndag formiddag etter at han i samråd med foreldrene hadde meldt seg selv på telefon. Under pågripelsen fant politiet også drapsvåpenet.

Sortland ønsker ikke å kommentere hva slags kniv det dreier seg om, eller hvor mange stikk offeret ble påført. Når det gjelder skyldspørsmålet, ønsker han heller ikke å gå i detalj.

Avdelingssjef på Kriminalvakten, Harald Berge, opplyser at politiet ofte beslaglegger kniver ved pågripelse av byens narkomane og innbruddstyver. Men det har ikke vært vanlig at ungdom flest bærer kniv, og det synes heller ikke å være noen økende tendens, sier han. Drapet på Rossevik kan se ut som en sammentreff av svært uheldig omstendigheter. Verken gjerningsmann eller offer er tidligere kjent av politiet.

Karmøy-mannen var fortsatt i live da en politipatrulje tilfeldigvis kom forbi og fant ham liggende i fotgjengerfeltet ved Steinparken i Haugesund. Ambulansepersonalet som raskt var på plass, klarte ikke å redde ham.

Etterforskningen har vist at det ikke finnes holdepunkter for at offer og gjerningsmann kjente hverandre på forhånd, og at det dreide seg om et tilfeldig møte da Rossevik ble drept. Sammen med tre-fire kamerater var han på vei til et sted de skulle hentes med bil, da de støtte sammen med 19-åringen og to av hans venner. (NTB)