4 uker varetekt for øksedrap

39-åringen som er siktet for å ha drept et eldre ektepar i Sandnes natt til lørdag, ble i dag varetektsfengslet for fire uker. Mannen blir imidlertid ikke satt i ordinær varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble et spesielt fengslingsmøte i forhørsretten i Sandnes i ettermiddag. Den siktede ble ikke framstilt, og retten måtte oppnevne forsvarer for ham. Kjennelsen er også spesiell. 39-åringen blir varetektsfengslet for fire uker, men retten forutsetter at ordinær varetektsfengsling ikke anvendes med mindre en lege erklærer ham fysisk og psykisk skikket.

På sykehus

Natt til lørdag ble David Gundersen og hans kone Astrid Margrethe Gundersen drept i sitt hjem på Skeiene i Sandnes, sannsynligvis med en øks. Den 39 år gamle mannen, som er nærmeste nabo, er siktet for drapene.

39-åringen ble kort tid etter pågripelsen lørdag lagt inn på sykehus. Årsaken er at mannen har bitt av seg deler av tungen.

- Det har ikke vært mulig å foreta noe avhør, sier politistasjonssjef Kristian Vik Kyllesø i Sandnes. På grunn av den spesielle situasjonen har 39-åringen heller ikke vært i stand til å be om egen forsvarer. Advokat Tor Inge Borgersen ble derfor oppnevnt som forsvarer av forhørsretten.

Det er uvisst hva som vil skje dersom 39-åringen blir frisk nok til å sitte i ordinær varetekt i løpet av de neste fire ukene.

- Dersom han ønsker å møte for forhørsretten, kan han det, sier Borgersen. Forsvareren har ikke møtt sin klient, og vet ikke når han får møte 39-åringen.

Psykiatrisk pasient

Den 39 år gamle mannen er pasient ved et psykiatrisk dagsenter i Sandnes. De siste 17 årene har mannen vært innlagt 19 ganger ved Rogaland psykiatriske sjukehus. Foranledningene til flere av innleggelsene har vært skyteepisoder og ildspåsettelser.

Likevel ble pasienten ikke ansett som farlig. I 1996 ble det konkludert med en endring i pasientens atferd, og han har siden hatt tilbud om regelmessig konsultasjoner ved psykiatrisk poliklinikk.