4 ukers varetekt for samboerdrap

BERGEN (Dagbladet.no): Politiet fikk ikke medhold i sin påstand om åtte ukers varetekt for 40-åringen som er siktet for forsettlig drap på samboeren sin i Bergen. Tilstanden til den tre uker gamle babyen er alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen må tilbringe de neste fire ukene i varetekt med brev- og besøksforbud. Han virket rolig i retten, men hevder han er psykisk utkjørt. I retten i dag ba han om psykologhjelp. Påtalemyndigheten ba i utgangspunktet om åtte ukers varetekt, men fikk ikke medhold. De har ikke tatt stilling til om de vil påkjære fengslingen.

- Min klient visste hvor samboeren og barnet lå, men han hadde ikke til hensikt å kjøre på dem, sier advokat Torstein Røed som forsvarer 40-åringen.

Mannen er siktet for forsettlig drap på sin 29 år gamle samboer og forsøk på forsettlig drap mot deres tre uker gamle datter, etter å ha kjørt på dem med bil i Laksevåg i Bergen fredag.

Tilstanden er uforandret, men fortsatt alvorlig for den tre uker gamle babyen som ble skadd i påkjørselen i Bergen fredag.

Det opplyser Haukeland sykehus i en pressemelding mandag. Den lille babyen ligger nå på barneavdelingen på Haukeland sykehus i Bergen.