40 000 (!) sang «Barn av regnbuen» med Lillebjørn

Youngstorget fullpakket da Oslo-folk tok barnesangen tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige fredag trakk terrortiltalte Anders Behring Breivik fram visesanger Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen» fra 1973 som et eksempel på hvordan norske skoleelever blir hjernevasket med marxistisk tankegods.

Svært mange har funnet terroristens utsagn provoserende, og i dag svarte det norske folk. På Youngstorget samlet det seg 40 000 mennesker som sang den folkekjære sangen, noe som langt overgikk det arrangørene drømte om.

Vi sendte markeringen direkte her på Dagbladet.no - med noen tekniske problemer på grunn av mobilnettet - og vil forsøke å følge rosetoget som nå går til Oslo tingrett.

- Takk til verdens vakreste rosekor, twitret Jens Stoltenberg.

Fred og forbrødring - La oss igjen stå sammen. La oss synge fordi vi faktisk mener at den sangen beskriver hvordan verden bør se ut. Dette blir vår hyllest til de altfor mange drepte, deres pårørende og alle de andre som ble berørt av hendelsene 22. juli 2011, skriver initiativtakerne Lille Hjønnevåg og Christine Bar på Facebook.

I den folkekjære visa, som handler om fred, forbrødring og at vi mennesker må ta vare på jorda, heter det i Lillebjørn Nilsens gjendiktning:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer