40 000 (!) sang «Barn av regnbuen» med Lillebjørn

Youngstorget fullpakket da Oslo-folk tok barnesangen tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige fredag trakk terrortiltalte Anders Behring Breivik fram visesanger Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen» fra 1973 som et eksempel på hvordan norske skoleelever blir hjernevasket med marxistisk tankegods.

Svært mange har funnet terroristens utsagn provoserende, og i dag svarte det norske folk. På Youngstorget samlet det seg 40 000 mennesker som sang den folkekjære sangen, noe som langt overgikk det arrangørene drømte om.

Vi sendte markeringen direkte her på Dagbladet.no - med noen tekniske problemer på grunn av mobilnettet - og vil forsøke å følge rosetoget som nå går til Oslo tingrett.

- Takk til verdens vakreste rosekor, twitret Jens Stoltenberg.

Fred og forbrødring - La oss igjen stå sammen. La oss synge fordi vi faktisk mener at den sangen beskriver hvordan verden bør se ut. Dette blir vår hyllest til de altfor mange drepte, deres pårørende og alle de andre som ble berørt av hendelsene 22. juli 2011, skriver initiativtakerne Lille Hjønnevåg og Christine Bar på Facebook.

I den folkekjære visa, som handler om fred, forbrødring og at vi mennesker må ta vare på jorda, heter det i Lillebjørn Nilsens gjendiktning:

«Sammen skal vi leve
hver søster og hver bror.
Små barn av regnbuen
og en frodig jord.»

I Lillebjørns versjon er også et barnekor med og synger.

- Marxistisk hjernevasking Anders Behring Breivik, som i Oslo tingrett står tiltalt for terror og for å ha drept 77 mennesker 22. juli i fjor, mener Lillebjørns sang er politisk hjernevasking. I retten fredag sa han følgende:

(..)Barn av regnbuen, som er skrevet av Lillebjørn Nilsen, som er en selverklært marxist. Han er en, et veldig godt eksempel på en marxist som filtrerer kultursektoren. Han lager pedagogiske sanger som brukes blant annet som hjernevask for norske elever, og han har selv sagt at heller enn å være, heller å lage Norges lover, så vil jeg lage Norges sanger. Så idealet hans er å påvirke Norge politisk, men han mener at det er mer innflytelse å lage pedagogiske sanger på skolen enn å bidra til å utforme politikk eller lover. Han er et perfekt eksempel på en marxistisk aktivist, og arbeidet hans og arbeidet til alle som ham brukes i den venstrevridde norske skole.(...)

Rosetog til tinghuset Etter allsangen på Youngstorget klokka 12, vil det bli arrangert et rosetog til Oslo tingrett, der blomster vil bli lagt ned. Det er mange som allerede har lagt ned blomster utenfor tingretten, som kun ligger få meter fra Regjeringskvartalet, der Breivik sprengte en bilbombe og drepte åtte mennesker.

- «Barn av regnbuen» skal ikke forbindes med hjernevasking og indoktrinering. Folk har åpenbart et behov for å samles igjen og kjenne på det som var så sterkt etter 22. juli, sier Lill Hjønnevåg, en av initiativtakerne bak arrangementet, til Dagbladet.

• Du kan høre Pete Seegers originalversjon på Spotify: Pete Seeger — My Rainbow Race
• Lillebjørn Nilsens norske versjon kan også høres på Spotify.