40 000 år gammelt ulvehode funnet i Sibir

Pels, tenner og hjerne var intakt.

UNIKT: Hodet til ulven er 40 centimeter langt, og er et svært sjeldent funn. Foto: AP/NTB Scanpix
UNIKT: Hodet til ulven er 40 centimeter langt, og er et svært sjeldent funn. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helheten av et ulvehode som døde for rundt 40.000 år siden, har blitt funnet ved bredden av Tirekhtjakh-elva i Sakha-republikken nordøst i Russland.

På grunn av de kalde temperaturene, har hodet blitt så godt ivaretatt at pelsen, tennene, hjernen og ansiktet til ulven stor grad er intakt.

Funnet i fjor

Lokale innbyggere oppdaget hodet ved Polarsirkelen i Yakutia-regionen. De var ute og lette etter elfenben fra mammuter, som kan bli solgt for store summer, da de oppdaget ulvehodet, ifølge The Guardian.

Forskere her sendt tester og målinger utenlands, og fikk hjelp fra kolleger i Japan og Sverige for å anslå hvor lenge ulven har ligget der. De kom frem til at ulvehodet var rundt 40.000 år gammelt.

Det 40 centimeter store hodet ble funnet i fjor, men funnet ble først gjort offentlig på en utstilling i Tokyo i forrige uke.

Albert Protopopov, direktør ved vitenskapsinstituttet i Sakha, fortalte CNN at frosne ulvunger har blitt oppdaget før, men at oppdagelsen av et voksent ulvehode er svært sjeldent.

- Dette er første gang hodet til en voksen ulv er funnet, hvor bløtvevet har blitt bevart etter 40.000 år, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer