40 000 kan være døde i Tyrkia

40 000 mennesker har trolig mistet livet i jordskjelvet som rammet Tyrkia natt til tirsdag. 7000 mennesker er funnet døde, og 35 000 ligger fortsatt begravd under ruinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper og pårørende graver desperat etter overlevende, men tida renner ut. I dag fikk FN-kvarteret i Geneve beskjed fra tyrkiske myndigheter om at så mange som 35 000 mennesker trolig ligger begravd i leir, jord og bygningsmassene.

Håper å redde flere

2000 eksperter med 120 hunder fra Tyrkia og en rekke andre land søker fortsatt gjennom ruinene, og FN regner med at det skal være mulig å finne flere overlevende.

Redningsarbeidet går sakte, men det skjer lyspunkt. Ett av dem skjedde i går da Mehmet Emin (9) ble gravd fram av ruiene etter 58 timer. Slike mirakler gir håp og mot.

Må ha hjelp

Tyrkia ba i dag om mer internasjonal hjelp i form av telt, feltsykehus, medisinsk utstyr, kraner, likposer, ulltepper, brannslukningsutstyr og mobile kjøkkener.

Over 7000 døde er funnet . Myndighetene får stadig større problemer med å oppbevare, identifisere og gravlegge alle de døde, melder NTB/Reuters.

Ishockeyhaller, kjølelagre for fisk og trailere med fryserom er tatt i bruk, men enkelte steder er uidentifiserte menn, kvinner og barn blitt lagt i massegraver.