Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 000 kan være HIV-smittet

Legesenter i Nevada drev gjenbruk av sprøyter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helsemyndighetene i Nevada er i ferd med å sende ut et ubehagelig brev til 40 000 pasienter ved Endoskopisenteret i Sør-Nevada, melder USA Today.

Brukte de samme sprøytespissene

Brevet går ut til personer som ble behandlet på senteret i perioden mars 2004 til 11. januar i år.

Disse pasientene kan ha blitt utsatt for HIV- og Hepatittsmitte ettersom personalet ved senteret brukte de samme sprøytene gjentatte ganger. Ifølge legene på senteret er det til nå oppdaget seks personer som har blitt smittet med Hepatitt C.

Fem av de som ble smittet ble behandlet samme dag i september, mens den sjette personen skal ha blitt smittet i juli i fjor.

40 000 må testes

Sprøytene har blitt brukt under bedøvelsen av pasientene, viser en etterforskning som har pågått. Nå oppfordrer helsemyndighetene alle de 40 000 til å teste seg for HIV og Hepatitt snarest mulig, i et brev som sendes ut til uken.

- Vi anbefaler at alle pasientene fra denne perioden tester seg, for vi kan ikke fastslå hvilke pasienter som kan ha blitt utsatt for smitte, sier sjef for helsemyndighetene, Lawrence Sands til AP.

Endoskopisenteret sier i en uttalelse at de nå har endret rutinene.

- Alle punktene fra helsemyndighetene ble satt i verk umiddelbart. Vi vil være sikre på at hver eneste pasient som kan ha blitt utsatt for smitte, vil bli informert og testes, sier senteret i en uttalelse.

For å få beholde lisensen må marerittsenteret regne med økte inspeksjoner fra helsemyndighetene, i tillegg til en saftig bot. Summen på boten er ikke bestemt ennå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media