Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 000 liter møkk i drikkevannet

- Det er rett og slet knust drit, sier en beboer utenfor Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommunale kloakkrøret i Jordalen utenfor Bergen er gått lekk. Og hele helga har kloakken rent ut i Jordalsvatnet som forsyner 40 000 bergensere med drikkevann.

- Stinker

Frode Hansen som bor i området meldte fra til vannverket på fredag. Det lakk fra kloakkrøret ved vannet og i går så han brunt, illeluktende vann da han på nytt beveget seg i vannkanten.

- Det er rett og slett knust dritt som ligger og flyter, sier Hansen til Bergens Tidende. Han forteller om en ulidelig stank, og kloakkvann med toalettpapirbiter og kondomer har kommet opp til overflaten. Fortsatt ligger dritten i gresset og skiten har flere steder klumpet seg fast på kvister og grener.

- Ikke farlig

- Det er for galt at vannverket ikke har gjort noe i løpet av helgen, mener Hansen, som synes sund på dem som bor i Jordalen. Her gjøres innbyggerne oppmerksomme på at det er forbudt å forurense drikkevannskilden. Skiltet like ved kloakklekkasjen gir klar beskjed:

«Du er nå kommet til nedslagsfeltet for et av byens drikkevann. Forurens ikke vann, bekker eller terreng. Bading og fisking er ikke tillatt».

- Jeg vil ikke bagatellisere en slik kloakklekkasje. Det er ingen helsefare forbundet med et kloakkutslipp som dette, sier fagdirektør Ivar D. Kalland til BT.

Han bekrefter at kommunen har visst om problemet, men at de etter befaring bestemte seg for å ikke gjøre noe før i dag. Drikkevannet herfra tas på 40 meters dyp og desinfiseres før det sendes ut til folk.

- Veldig mye skal derfor gå galt før det kommer forurenset vann ut fra dette vannverket, sier

distriktssjef Paal Fennell i Mattilsynet i Bergen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media