- 40-50 personer med tilknytning til islammiljøer på østlandet har reist til Syria

PST skjerper trusselvurderingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) la i dag fram etatens åpne vurdering av mulige trusler i 2014.

- Vi er ikke en vegg-til-vegg sikkerhetstjeneste, og kan ikke garantere at det ikke kommer anslag mot Norge. En slik garanti kan vi ikke gi, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Rekord-antall Under framleggelsen av sikkerhetsvurderingen for 2014 fortalte hun om en skjerpet terrortrussel.- Terrortrusselen i Norge er skjerpet, og den alvorligste trusselen kommer fortsatt fra ekstreme islamister. Aldri før har så mange reist fra Norge for å kjempe i konfliktområder som Syria. Dreiningen mot at de engasjerer seg i operativ virksomhet, og deltar i alvorlige voldshandlinger, bekymrer, sier Bjørnland.

- Vi ser pågående radikalisering i et sentralt østlandsmiljø, samtidig med økende reisevirksomhet til konfliktområder som Syria, sier Bjørnland til Dagbladet.

- Lavere voldsterskel Hun forteller om ekstreme islamister som går et skritt lenger enn tidligere, og som deltar i voldelige handlinger. Etter hvert kommer de tilbake til Norge «som krigsveteraner». Derfor oppfatter PST trusselen som skjerpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer