40 ansatte må gå i Widerøe

Widerøe's Flyveselskap kutter mellom 30 og 40 stillinger. De ansatte frykter masseoppsigelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De ansatte frykter nå både masseoppsigelser og at verkstedet i Bodø legges ned.

- 40 stillinger er bare begynnelsen. Før omstillingen er ferdig, er tallet mest sannsynlig kommet opp i 100 ansatte. Det er i så fall ensbetydende med at den tekniske avdelingen ved basen i Bodø legges død, sier Jens Valdal, hovedtillitsvalgt for Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og tekniker i Widerøe's Flyveselskap i Bodø til Nordlands Framtid.

De fire første ansatte fikk sine oppsigelser 1. juli. Informasjonsdirektør Martin Lohne i Widerøe forsikrer imidlertid om at det ikke er aktuelt å legge ned basen i Bodø.

- Vi har rundt 220 ansatte i teknisk avdeling i Widerøe, og vi ser for oss en reduksjon på 30-40 stillinger på lang sikt. Det er også klart at Bodø vil forbli vår tekniske hovedbase. Så langt er fire personer oppsagt. Det kan bli flere, men med en så stor arbeidsstokk vil det alltid bli litt rotasjon med naturlig avgang og permisjoner, sier Lohne til NTB.

Han innrømmer likevel at det kan bli en viss forskyvning av virksomheten fra nord til sør på grunn av selskapets satsing på ruter til utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer