FORSVANT: Søstrene Sheila og Katharine Lyon skulle bære en tur til det lokale kjøpesenteret. De kom aldri hjem igjen. Foto: AP Photo / Montgomery County, Md., Police Department
FORSVANT: Søstrene Sheila og Katharine Lyon skulle bære en tur til det lokale kjøpesenteret. De kom aldri hjem igjen. Foto: AP Photo / Montgomery County, Md., Police DepartmentVis mer

40 år gammel kidnappingsgåte kan nærme seg en løsning

Sheila (12) og Katharine (10) forsvant i påsken 1975.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I snart 40 år har det vært uvisst hva som skjedde med Sheila (12) og Katharine (10) Lyon.

Søstrene forlot hjemmet sitt en marsdag i 1975 med kurs mot en påskeutstilling på det lokale kjøpesenteret Wheaton Plaza Mall, like nord for Washington.

Jentene kom aldri hjem igjen, og det ble heller ikke funnet noen lik.

I 40 år har etterforskerne forsøkt å finne ut hva som skjedde med Lyon-søstrene. De har fulgt over 2000 ledetråder, men ingen av dem har ledet til noen fysiske beviser.

Nå kan politiet stå overfor et gjennombrudd.

Har reist tiltale

Onsdag holdt påtalemyndigheten i Bedford County i Virginia en pressekonferanse, der de fortalte at de har reist tiltale mot en 58 år gammel mann, skriver New York Post. Han er tiltalt for overlagt drap.

Politiet utelukker ikke at flere vil bli siktet i saken.

Den siktede mannen var 18 år gammel da jentene forsvant. Politiet mener de kan plassere ham på kjøpesenteret dagen jentene forsvant. 58-åringen har i årevis sittet fengslet i Delaware for overgrep mot andre barn

Han skal ha fortalt at han forlot kjøpesenteret med de to barna og at han seinere så at onkelen misbrukte dem. Siden skal han ikke ha sett dem.

Politiet har sagt at de undersøker onkelens befatning med saken, men han er ikke tiltalt.

Onkelen har selv ikke kommentert påstandene, men hans datter sier ifølge The Washington Post at faren er uskyldig.

Avisa skriver at den tiltalte har avkreftet å ha tatt livet av jentene, men at han også har sagt til politiet at han og onkelen kidnappet dem for å utnytte dem seksuelt.

I et brev til avisa i fjor skrev han at han ikke hadde noe med saken å gjøre.

- Finnes folk som vet

I fjor fattet politiet mistanke om at han kunne ha noe å gjøre med Lyon-søstrenes forsvinning.

Han har forklart til politiet at han så onkelen sin misbruke jentene i et område rundt 30 mil fra kjøpesenteret, men politiet har ikke funnet spor etter jentene på stedet.

- Vi er overbeviste om at det finnes folk der ute som sitter på informasjon. Personer som vet hva som skjedde, sa politisjef i Montgomery County i Maryland, Tom Manger, under onsdagens pressekonferanse ifølge CNN.

Satte opp minnetavle

Politiet fortsetter å etterforske saken.

Det faktum at jentene ikke er funnet, vanskeliggjør etterforskningen.

Etter å ha håpet i mange år, ga de to jentenes foreldre opp for 16 år siden.

Da satte de opp en minnetavle med jentenes navn med fødselsdatoen deres og datoen da de forsvant, ifølge Washington Post.