40-åring dømt for å tent på huset til sorenskriver

Ble dømt til 18 års forvaring i Sør-Østerdal tingrett i juni i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen i Borgarting lagmannsrett har kjent 40-åringen som er tiltalt for å ha antent huset til sorenskriveren i Hamar, skyldig i drapsforsøk.

Det er Hamar Arbeiderblad som melder dette.

Ankesaken i Borgarting lagmannsrett har pågått siden begynnelsen av mai. Onsdag formiddag trakk juryen seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet mot Hamar-mannen som ble dømt til 18 års forvaring i Sør-Østerdal tingrett i juni i fjor.

De 12 jurymedlemmene måtte svare på 16 spørsmål om skyld i saken som de skal svare ja eller nei på, ifølge Hamar Arbeiderblad. Hovedspørsmålet i dette skriftet er om den tiltalte 40-åringen er skyldig i å ha forsøkt å drepe sorenskriver Ola Svor med å tenne på huset hans natt til 22. juli 2013.

Mannens forsvarer, advokat Thomas Randby, gjentok under ankesaken at det ikke finnes tekniske bevis som knytter hans klient til brannen.

- Det er min oppfatning etter 80 vitner og en omfattende bevisførsel at det må svares ja på skyldspørsmålet, sa aktor Tormod Bakke i sin prosedyre.

Sorenskriver Svor og kona var ikke hjemme da huset ble antent, men en datter og en venninne kom seg ut fra det brennende huset. Mannen har hele tiden nektet for at han sto bak brannen.

(NTB)