Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40-åring dømt for barnelokking på nettet

Gikk i Kripos-felle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 40 år gammel mann som gikk i en felle Kripos satte på nettet, er dømt til 60 dagers fengsel for å ha lokket mindreårige til å utføre seksuelle handlinger via nettet.

Han har blant annet tilbudt flere jenter under 16 år penger og påfylling av kontantkort for å få dem til å vise ham brystene sine via webkameraer eller sende seksualiserte bilder av seg selv.

Mannen avtalte også møte med det han trodde var en 15 år gammel jente.

I stedet var det tjenestemenn fra Kripos som ventet på mannen og pågrep ham.

- Enhver person som oppsøker mindreårige jenter på nettet, skal vite at det kan være politiet som skjuler seg bak nettprofilen, sier politiadvokat Per Zimmer fra Kripos, som var aktor i saken.

Retten mener det er bevist at mannen ønsket å ha sex med henne eller «forlede henne til «å utvise seksuelt krenkende atferd», som det heter i tiltalen.

Selv har mannen forklart at han dro til møtestedet for å advare jenta mot kontakt med fremmede menn på nettet, men retten trodde ham altså ikke på dette.

Dommen på 60 dager er strengere enn aktors påstand, og retten sier det er allmennpreventive hensyn som tilsier at det er riktig med en fengselsdom.

Halve dommen er gjort betinget.

Zimmer mener dommen sender et viktig signal.

- Høyesterett har fastsatt et relativt strengt straffenivå i slike saker, hvor hovedregelen er ubetinget fengsel. Dette er fulgt opp av Oslo tingrett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media