Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40-åring drept av tråkkemaskin

Det var Hans Egil Nielsen (40) som omkom i en tråkkemaskinulykke i Valdres Alpinsenter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAGERNES/OSLO (Dagbladet.no:) Ulykken skjedde da tråkkemaskinen løp løpsk ved senteret i 14-tida i dag.

- Vi skulle ut med tråkkemaskinen. Føreren startet maskinen først for å få den varm. Sannsynlivis har han stått på båndet mens maskinen startet.

Han ble overkjørt av tråkkemaskinen, sier daglig leder Stein Hessen ved Valdres Alpinsenter til Dagbladet.no.

Førerløst

Han var selv vitne til at hans kollega Hans Egil Nielsen (4) ble rammet av den store snøprepareringsmaskinen.

Maskinen fortsatte så førerløst videre bortover mot pakeringsplassen. Der raserte den fire biler, et par av dem ble regelrett overkjørt før tråkkemaskinen stanset lenger nede i lia.

En jente som satt i varmestua i bakken hørte leven utenfor og gikk ut. Der så hun den forulykke og andre som hjalp til med å prøve å berge livet til føreren.

Kort tid etter kom en større gruppe med barn som trente i alpinanlegget til ulykkesstedet. De voksne skjermet barna slik at de slapp å se ulykkens konsekvenser.

image: 40-åring drept av tråkkemaskin

En psykolog samlet så barna i varmestua hvor de kunne snakke ut om hva de hadde opplevd og på den måten få ulykken på avstand.

Føreren ble hentet med helikopter men livet stod ikke til å redde. Politiet fra Fagernes og Arbeidstilsynet har i kveld etterforsket ulykken på stedet.

Samme eier

Skisenteret har ifølge Hegnar Online samme eier som Bjorli Skisenter, der ei lita jente omkom etter å ha blitt overkjørt av en tråkkemaskin i påsken i år.

Tråkkeføreren ble nylig dømt i tingretten etter ulykken, men denne saken er anket til lagmannsretten.

MINNES:</B> I kveld var det satt opp fakler i bakken for å minne Hans Egil Nielsen som omkom i en tråkkemaskinulykke i Valdres Alpinanlegg.
</B>Tråkkemaskinen sto på en parkeringsplass i bunn av bakken da den uten forvarsel kjørte ukontrollert avgårde.
<B>LØP LØPSK:</B> Denne tråkkemaskina løp løpsk på Valdres Alpinsenter og drepte en person og raserte flere biler. Hjelpeløst måtte flere barn være vitner til ulykken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media