40 barn blant de drepte i fly­angrep mot skolebuss i Jemen

Hele 40 barn var blant de 51 som ble drept i det saudiledede flyangrepet mot en skolebuss i Jemen i forrige uke, bekrefter Røde Kors.

DREPT: 40 barn var blant de 51 som ble drept i det saudiledede flyangrepet mot en skolebuss nord i Jemen torsdag i forrige uke. Mandag var det massebegravelse i hovedstaden Sana. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
DREPT: 40 barn var blant de 51 som ble drept i det saudiledede flyangrepet mot en skolebuss nord i Jemen torsdag i forrige uke. Mandag var det massebegravelse i hovedstaden Sana. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) var det også 56 barn blant de 79 som ble skadd i flyangrepet i Sadaa-provinsen nord i Jemen.

En talsmann for den saudiledede koalisjonen bekreftet at de sto bak torsdagens bombing av skolebussen ved det travle Dahyan-markedet, men avviste før helga all kritikk og kalte det «et legitimt militært angrep» rettet mot militante.

Kynisk spill

FNs sikkerhetsråd har krevd «en troverdig gransking» av hendelsen, men lar det være opp til koalisjonen selv å gjennomføre dette.

- Man vet jo fra tidligere at den type granskinger ikke fører til noe som helst. Det hele er et kynisk spill, sier seniorrådgiver Ina Tin i Amnesty til NTB.

Amnesty International og Human Rights Watch anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein gjort.

Propaganda

Saudi-Arabia har tidligere gransket anklager knyttet til landets krigføringen i Jemen og konkluderte i 2017 med at samtlige mål som var bombet, med unntak av tre, var «legitime militære mål».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer