BEKLAGER:  Uintah Elementary School har gått ut og beklaget etter 40 barn ble fratatt skolematen på tirsdag, fordi foreldrene hadde gått tom for kreditt i kantina. Maten ble kastet. Foto: Uintah Elementary School / Facebook
BEKLAGER: Uintah Elementary School har gått ut og beklaget etter 40 barn ble fratatt skolematen på tirsdag, fordi foreldrene hadde gått tom for kreditt i kantina. Maten ble kastet. Foto: Uintah Elementary School / FacebookVis mer

40 barn ydmyket på skolen fordi foreldrene manglet kreditt

Ble fratatt lunsjen, som ble kastet i søpla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uintah Elementary School får massiv kritikk fra frustrerte foreldre, etter de tok skolematen fra 40 barn og kastet den i søpla. Grunnen var at foreldrene ikke hadde mer kreditt i skolekantina.

- Dette er unge barn som ikke skal bli straffet eller ydmyket for noe som foreldrene deres må rydde opp i, fortalte forelder Erica Lukes til The Salt Lake Tribune.

Tatt fra køa Skoledistriktet i Salt Lake City hadde oppdaget at mange av foreldrene var i minus på skolematinnbetalingene, og bestemte seg for å gjøre en inspeksjon ved skolen. Dagen etter ble 40 barn med lav kreditt nektet skolemat.

Men skolens betalingsterminal ligger etter serveringen i køa, og skolen måtte derfor ta maten barn som allerede hadde blitt servert, foran alle de andre barna.

- Det var ganske traumatisk og ydmykende, sier Lukes om da hennes elleve år gamle datter kom fram til betalingsterminalen, og ble fratatt skolematen.

Maten til de 40 barna ble så kastet. For når den først er servert, kan den ikke gis til et annet barn etterpå.

- Vi beklager Skolen har lagt seg flat og beklaget at barna ble fratatt mat som uansett ble kastet.

- Denne situasjonen kan ha og skulle ha blitt håndtert annerledes. Vi beklager, skriver skolen i en beskjed til foreldrene.

De understreker at de barna som ble fratatt maten, fortsatt fikk utdelt frukt og melk.

Skolen skal undersøke varslingssystemet for kreditt i skolekantina, på grunn av mistanker om at foreldrene ikke hadde fått beskjed om at ungene hadde for lite penger til mat.

Lukes sier til Salt Lake Tribune at hun aldri fikk beskjed om at hennes elleveåring manglet kreditt, og at en av datterens venninner ble så flau over å bli tatt fra maten, at hun gikk hjem fra skolen.

- Vi forstår at oppskakede foreldre og studenter som sier at dette var en ydmykende situasjon. Vi forsikrer våre studenter om at de aldri skal bli behandlet slik igjen, skriver skolen