40 beboere får 1,3 millioner i erstatning

40 beboere kjøpte leiligheter fulle av feil. Nå får de erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Nord-Troms tingrett har dømt Eiendomsgruppen Nord-Norge til å betale de 51 eierne av de 40 leilighetene på Pir 2 på Tomasjordnes i Tromsø prisavslag på 1,3 millioner kroner, skriver nordlys.no.

I tillegg må selskapet ut med erstatning på 73.350 kroner, saksomkostninger på 341.306 kroner, pluss godtgjørelse til fagkyndige meddommere.

En rekke feil Leilighetene i Pir 2 på Tomasjordnes ble ifølge nettstedet overtatt av eierne i 2005. Balder AS var utbygger. Etter flere fusjoner har Eiendomsgruppen Nord-Norge AS overtatt ansvaret som utbygger og selger av boligseksjonene.

Seksjonshaverne skal ifølge nordlys.no, fra overtakelsen og fremover, ha reklamert på en lang rekke mangler ved bygget. Mange feil ble rettet, eller forsøkt rettet, men ikke alle.

Beboerne saksøkte i fjor utbygger, etter at forliksklage ikke førte frem for de resterende manglene som ikke ble utbedret.

- Lav kvalitet - Det er rettens syn at blokken både når det gjelder valgte løsninger, materialer og utførelse til dels har lav kvalitet. Dette vises bl.a. ved en rekke lekkasjer, heter det i et utdrag fra dommen fra Nord-Troms tingrett.

Flere nyheter Sjeføkonom venter ny all-time high
Borettslagsleiligheter: Prisoppgang i mars

Selvaag mer enn doblet salget fra 4. kvartal