Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 brannofre identifisert

Ved 16.30-tiden lørdag var 40 av ungdommene som mistet livet i diskotekbrannen i Gøteborg identifisert, og deres pårørende underrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Identifiseringsarbeidet er intensivert, og vi er nå ferdige med 40 omkomne. Det vil si at 20 gjenstår, men også disse har vi som mål å få identifisert før vi går hjem i kveld, sier pressetalsmann Bengt Stav i Gøteborg-politiet til NTB lørdag ettermiddag.

Identifiseringen av de forbrente kroppene foregår ved patologisk avdeling på Sahlgrenska sjukhuset i Gøteborg. Arbeidet skal ha vært meget vanskelig.

Foruten de omkomne ble 162 mennesker skadd. Lørdag lå 112 på fire sykehus i Gøteborg-området, og av dem var 28 på intensivavdeling. 13 brannskadde var sendt til andre sykehus, blant annet Haukeland sykehus i Bergen.

Alle de skadde er identifisert. Foruten svensker finnes det ifølge TT bare én nordisk statsborger, og vedkommende er fra Danmark. Det er også meldt at en 15 år gammel jente med norsk bakgrunn er blant de som ble lettere skadet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media