- 40 dager siden vi hadde vann fra pumpene

Frykter akutt vannmangel på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere byer på Vestbredden er det ikke lenger vann i kranene, og palestinere i området står nå overfor en akutt vannmangel, advarer innbyggere og lokale myndigheter.

I deler av større byer som Jenin, Hebron og Betlehem har det ikke vært vann i springen på over en måned.

Også i Ramallah har det manglet vann i kranene i flere dager i strekk de siste ukene.

- Vi har ikke hatt vann fra pumpene på over 40 dager, sier Mahmoud Ibrahim fra Jenin nord på Vestbredden.

- Vi må kjøpe vann fra selgere på gata, fortsetter han.

Frykter alvorlig vannmangel

Vann er en stadig knappere ressurs i Midtøsten, og tilgang på vann er et av de vanskelige spørsmålene i fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne.

- Israel kontrollerer vanntilgangen vår. Og i år er det enda verre på grunn av lite regn, sa Shaddad Attili, leder for palestinske vannmyndigheter, i dag.

MÅ KJØPE VANN: Innbyggerne i flere større byer på Vestbredden, har ikke hatt vann i springen på over en måned, her fra Hebron. Foto: EPA/SCANPIX
MÅ KJØPE VANN: Innbyggerne i flere større byer på Vestbredden, har ikke hatt vann i springen på over en måned, her fra Hebron. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Han tror det blir alvorlig vannmangel i løpet av sommeren, noe som vil gjøre tilværelsen bak den israelske grensemuren enda vanskeligere.

Brukte tåregass

Onsdag ble det arrangert flere demonstrasjoner mot den omstridte grensemuren på Vestbredden, fire år etter at Den internasjonale domstolen i Haag slo fast at det å bygge en slik barriere på okkupert land er ulovlig og at den måtte rives straks.

Utenfor landsbyen Nilin avfyrte israelske soldater tåregass mot demonstrantene, mens palestinske tenåringer kastet stein tilbake.

Innbyggere arrangerer ukentlig demonstrasjoner mot en utvidelse av grensemuren i nærområdet.

(NTB)

- 40 dager siden vi hadde vann fra pumpene