Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 DNA-prøver sendes i dag

I dag blir de første 40 DNA-prøvene sendt fra etterforskerne av Baneheia-saken til Rettsmedisinsk Institutt. Politet håper at prøvene kan avsløre gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøvene er tatt fra personer som tidligere har vært inne til avhør i saken, og som har hatt problemer med å gi noe alibi for drapstidspunktet, skriver Fædrelandsvennen.

De første prøvene ble tatt tirsdag denne uka, da etterforskerne ble sikre på at DNA-profilen de satt med ikke tilhørte letemannskapene eller jentenes nærmeste familie.

Flere personer vil bli innkalt til prøvetaking i neste uke. Så langt har ingen som er spurt nektet å ta prøvene.

Hvis politiet i Kristiansand ikke har vært i kontakt med drapsmannen i anledning saken, kan DNA-materialet være fullstendig verdiløst.

På spørsmål fra Dagbladet onsdag om politiet begynner med de «heteste» navnene, og jobber seg nedover lista, svarte Pedersen:

- Det var dine ord. Jeg kan ikke stå her og si at det ene utvalget av folk er mer aktuelt enn det andre. Sjekkingen vil avdekke om vi finner mannen vi leter etter.

Mye arbeid

På grunn av begrenset kapasitet med de arbeidskrevende prøvene hos Rettsmedisinsk institutt vil politiet selv begrense antall DNA-prøver.

- Det er mye arbeid å analysere prøvene, og vi ønsker ikke å overlesse instituttet med mer arbeid enn nødvendig, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Fædrelandsvennen.

Politiet regner med å få de første svarene i løpet av 14 dager.