- 40 drept i Afghanistan

40 Taliban-soldater skal være drept i dag i de hardeste kampene siden regimets fall i 2001.To amerikanske soldater har også falt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske militære hevder fire mistenkte al-Qaida-soldater og to amerikanske soldater ble drept i et en og en halv times langt sammenstøt i Shkin, sør for Kabul, i går. En tredje amerikaner ble skadet i sammenstøtet, ifølge CNN.

Nyhetsbyrået Reuters melder om at minst sju politimenn som sto vakt ved en motorvei ble drept i to separate angrep i Zabol mandag formiddag. Tre av disse skal ha blitt drept mens de sov.

- Det er ganske sikkert at det er Taliban som står bak dette, sier Khalil Hotak, offisiell kilde for det afghanske militæret, til Reuters.

Noe senere på dagen måtte minst åtte afghanere bøte med livet da en gruppe Taliban-soldater gikk til angrep på en kontrollpost, rapporterer en rekke medier.

- Intensivert

I formiddag fortsatte afghanske soldater med USA i ryggen jakten på talibansoldater i fjellene i Zabol. Så mange som 1000 afghanske soldater kjemper mot et like stort antall soldater fra det tidligere Taliban-regimet, opplyser CNN. Kampene bekreftes av både amerikanske og afghanske kilder.

Koalisjonsstyrken har 11 500 soldater som jakter på Taliban- og al-qaida-soldater, hovedsaklig sør og øst i Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer